Hyppää sisältöön

Lauri Markkasen edustama Chicago Bulls sai uuden päävalmentajan – joukkuetta luotsaa jatkossa Oklahomaa valmentanut Billy Donovan

Donovan korvaa aiemmin joukkueen päävalmentajana toimineen Jim Boylen.

Billy Donovan on Lauri Markkasen edustaman Chicago Bullsin uusi päävalmentaja. Kuva: Getty Images

Koripallosarja NBA:ssa pelaava Chicago Bulls on palkannut Billy Donovanin, 55, joukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Chicago antoi asiasta tiedotteen (siirryt toiseen palveluun) tiistain ja keskiviikona väisenä yönä Suomen aikaa.

Donovan korvaa tehtävässä aiemmin joukkuetta luotsanneen Jim Boylen, joka erotettiin elokuun puolessa välissä. Boylen ehti valmentaa joukkuetta joulukuusta 2018 lähtien.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että voimme toivottaa Billyn ja hänen perheensä tervetulleiksi Chicago Bullsiin. Hän on menestynyt läpi valmennusuransa. Uskomme, että hänen kykynsä auttaa pelaajia saavuttamaan potentiaalinsa sekä yksilöinä että ryhmänä sopii hyvin meille. Hän on voittanut kaikkialla, ja toivomme että se jatkuu täällä Chicagossa, Bullsin urheilutoimenjohtajana tänä vuonna aloittanut Arturas Karnisovas sanoi joukkueen nettisivuilla.

Donovan siirtyy Chicago Bullsin riveihin Oklahoma City Thunderista, jossa hän valmensi viisi edellistä kautta. Bulls ei toistaiseksi kertonut Donovanin sopimuksen tarkempia yksityiskohtia.

Donovan pyörähti pelaajana lyhyesti NBA:ssa 1980-luvun lopulla, mutta siirtyi pian valmentajaksi. Ennen Oklahoma Cityyn siirtymistä hän toimi 19 kautta Floridan yliopiston päävalmentajana ja johti koulun kahteen NCAA-lopputurnauksen mestaruuteen.

Ensimmäisellä kaudellaan Oklahoma Cityssä Donovan johti joukkueen länsilohkon loppuotteluihin Golden State Warriorsia vastaan. Thunder meni 3–1-johtoon ja voiton päähän loppuottelupaikasta, mutta hävisi kolme peräkkäistä ottelua ja ottelusarjan.

Seuraavina neljänä kautena Donovan valmensi Thunderin pudotuspeleihin, mutta joukkueen tie nousi pystyyn joka kerta jo ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Juttua muokattu klo 9.38: lisätty Arturas Karnisovasin kommentit sekä tiedot Donovanin pelaaja- ja valmennusuran taustoista.

Lue myös: