Suora

  • Elävä arkisto esittää

Lauri Markkasen edustama Chicago Bulls sai uuden päävalmentajan – joukkuetta luotsaa jatkossa Oklahomaa valmentanut Billy Donovan

Donovan korvaa aiemmin joukkueen päävalmentajana toimineen Jim Boylen.

NBA
Billy Donovan
Billy Donovan on Lauri Markkasen edustaman Chicago Bullsin uusi päävalmentaja. Getty Images

Koripallosarja NBA:ssa pelaava Chicago Bulls on palkannut Billy Donovanin, 55, joukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Chicago antoi asiasta tiedotteen (siirryt toiseen palveluun) tiistain ja keskiviikona väisenä yönä Suomen aikaa.

Donovan korvaa tehtävässä aiemmin joukkuetta luotsanneen Jim Boylen, joka erotettiin elokuun puolessa välissä. Boylen ehti valmentaa joukkuetta joulukuusta 2018 lähtien.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että voimme toivottaa Billyn ja hänen perheensä tervetulleiksi Chicago Bullsiin. Hän on menestynyt läpi valmennusuransa. Uskomme, että hänen kykynsä auttaa pelaajia saavuttamaan potentiaalinsa sekä yksilöinä että ryhmänä sopii hyvin meille. Hän on voittanut kaikkialla, ja toivomme että se jatkuu täällä Chicagossa, Bullsin urheilutoimenjohtajana tänä vuonna aloittanut Arturas Karnisovas sanoi joukkueen nettisivuilla.

Donovan siirtyy Chicago Bullsin riveihin Oklahoma City Thunderista, jossa hän valmensi viisi edellistä kautta. Bulls ei toistaiseksi kertonut Donovanin sopimuksen tarkempia yksityiskohtia.

Donovan pyörähti pelaajana lyhyesti NBA:ssa 1980-luvun lopulla, mutta siirtyi pian valmentajaksi. Ennen Oklahoma Cityyn siirtymistä hän toimi 19 kautta Floridan yliopiston päävalmentajana ja johti koulun kahteen NCAA-lopputurnauksen mestaruuteen.

Ensimmäisellä kaudellaan Oklahoma Cityssä Donovan johti joukkueen länsilohkon loppuotteluihin Golden State Warriorsia vastaan. Thunder meni 3–1-johtoon ja voiton päähän loppuottelupaikasta, mutta hävisi kolme peräkkäistä ottelua ja ottelusarjan.

Seuraavina neljänä kautena Donovan valmensi Thunderin pudotuspeleihin, mutta joukkueen tie nousi pystyyn joka kerta jo ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Juttua muokattu klo 9.38: lisätty Arturas Karnisovasin kommentit sekä tiedot Donovanin pelaaja- ja valmennusuran taustoista.

Lue myös:

Craig Hodges yritti tehdä NBA:ssa samanlaista protestia jo 90-luvulla, mutta yksinäisen miehen vastarinta ei tuottanut tulosta: "Se oli minä vastaan maailma"

Miami kuritti jälleen Indianaa, nyt erityisesti vapaaheittoviivalla: "Se ei kuulunut pelisuunnitelmaamme" – LeBron James kohensi asemiaan NBA:n historiatilastoissa

Minnesota sai ensimmäisen NBA-varausvuoron, Markkasen Chicago varaa neljäntenä

Lauri Markkaselle annettiin surkea arvosana penkin alle menneestä kaudesta – uusi urheilutoimenjohtaja kehittelee suunnitelmaa kurssin kääntämiseksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat