Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Olli-Pekka Karjalainen hyppää merkittävään urheilupestiin, joka on ollut tuulinen työpaikka – Lentopalloliitto vaihtaa jälleen toimitusjohtajaa

Yleisurheilijana tunnettu Olli-Pekka Karjalainen aloittaa Suomen lentopalloliiton toimitusjohtajana.

lentopallo
Olli-Pekka Karjalainen
Olli-Pekka Karjalainen sai vuoden 2015 Urheilugaalassa Reilun pelin palkinnon.AOP

Olli-Pekka Karjalainen on Lentopalloliiton uusi toimitusjohtaja. Karjalainen, 40, siirtyy liiton toimitusjohtajaksi Kuortaneen urheiluopiston erityisasiantuntijan tehtävistä. Karjalainen korvaa tehtävässä Seppo Siika-ahon.

Karjalainen on tunnettu yleisurheilijana, eikä häntä ole aiemmin yhdistetty lentopalloon. Urheilu-uransa jälkeen Karjalainen on toiminut urheiluvaikuttajana laaja-alaisesti urheilun parissa.

– Urheilu on suuri intohimoni, ja nyt tarjoutui erinomaiseen hetkeen ainutkertainen mahdollisuus tulla tiiviimmin osaksi tätä hienoa lajiperhettä. Lentopallo on yksi maailman suurimmista urheilulajeista, jolla on maassamme vahva harrastajapohja, Karjalainen sanoo tiedotteessa.

Valtiotieteiden maisteriksi opiskellut Karjalainen tunnetaan erityisesti moukarinheiton SE-miehenä (83,30) sekä Euroopan mestarina. Töysän Vetoa edustanut Karjalainen hallitsi Suomen moukaritilastoja 14-vuotiaasta lähtien ja piti nimissään Suomen ulkoratojen kärkitilastoa vuosina 2000–2010. Hän voitti 15 peräkkäistä Suomen mestaruutta vuosina 1998–2012.

Suomea arvokisoissa 15 kertaa edustanut Karjalainen saavutti EM-kultaa Göteborgissa 2006. Mestaruus tuli tosin jälkijättöisesti Valko-Venäjän Ivan Tihonin jäätyä kiinni dopingista uusinta-analyysissä. Tämän lisäksi Karjalainen voitti alle 20-vuotiaiden MM- ja EM-kultaa sekä EM-pronssia.

Olli-Pekka Karjalainen EM-kisat 2006 Göteborgissa
Olli-Pekka Karjalainen vuoden 2006 EM-kisoissa Göteborgissa.EPA / AOP

Karjalainen päätti mittavan urheilu-uransa vuonna 2013 selkävaivojen takia. Tämän jälkeen hän on ollut näkyvä toimija urheilupolitiikassa. Karjalainen on Olympiakomitean hallituksen jäsen, Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen hallituksen ja Urheilijayhdistyksen puheenjohtaja.

– Haimme korkean profiilin osaamista sekä vahvaa verkostoituneisuutta urheilun saralla ja nämä asiat ovat Karjalaisen ehdoton vahvuus. Karjalainen tuntee huippu-urheilun niin oman urheilu-uran, työn kuin luottamustoimiensakin kautta. Hänellä on myös hyvä kosketuspinta lentopallon maajoukkuetoimintoihin Kuortaneen Urheiluopistolla työskenneltyään, Lentopalloliiton puheenjohtaja Pasi Sydänlammi sanoo tiedotteessa.

Urheilupolitiikan lisäksi Karjalainen on ollut mukana myös politiikassa toimimalla kokoomuksen riveissä Seinäjoen kaupunginvaltuustossa ja eduskuntavaaliehdokkaana.

Tuulinen työpaikka

Lentopalloliiton toimitusjohtajan paikka on ollut viime aikoina tuulinen. Keijo Säilynoja irtisanottiin tehtävästä maaliskuussa 2019. Muun muassa Jokerien SM-liigajoukkueen toimitusjohtajana työskennellyt Säilynoja ehti olla liiton toimitusjohtajana neljän vuoden ajan. Säilynojan jälkeen toimitusjohtajan tehtävissä aloitti Seppo Siika-aho, jonka pesti loppuu siis tähän.

Tiedotteessaan lentopalloliitto on vaitonainen Siika-ahon työsuhteen päättymiseen liittyvistä syistä.

– Olemme sopineet yhdessä Seppo Siika-ahon kanssa hänen tehtäviensä päättymisestä. Suuri kiitos hänelle tehtävän hoitamisesta suurella intohimolla vaikeidenkin aikojen keskellä, Sydänlammi kertoo.

Lentopalloliitto on ollut viime vuosien aikana tiukassa talouskurimuksessa.

Säilynojan kaksi viimeistä tilikautta eivät menneet liiton johdon mielestä toivotulla tavalla. Vuoden 2017 tilikausi oli lähes plus miinus nolla, mutta taloustilanne heikentyi ja vuosi 2018 oli selvästi tappiollinen. Vuosi 2019 sujui vielä huonommin ja syksyllä Lentopalloliitto aloitti mittavat säästötoimet heikon taloustilanteen takia.

Yhteistoimintaneuvottelujen jälkeen liitto vähensi kaksi työtehtävää ja haki jopa 400 000 euron säästöjä muun muassa maajoukkueohjelmia supistamalla. Yksi lentopallon miesten EM-kisojen alkusarjoista pelataan Tampereella vuonna 2021.

Lue myös:

Päävalmentaja Kai Liukkonen jättää maajoukkueen EM-kisojen jälkeen – taustalla näkemyserot liiton kanssa: "Teimme liikaa kompromisseja"

Lentopalloliitto purki valmentajan sopimuksen epäasiallisten viestien takia

Kotikisoihin valmistautuvan lentopallomaajoukkueen kesä kuihtui, seuraava tapaaminen vasta ensi keväänä: "Tämä on ehkä kymmenen prosenttia siitä, mitä suunnittelimme"

Lentopallon todelliselle ruuhkakesälle sinetti: EM-lentopalloa Tampereella heti Tokion olympialaisten jälkeen

Koronaviruspandemia riepottelee pahasti Lentopalloliittoa – "On mahdollista, että jossain päin laitetaan hanskat naulaan”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat