Suora

  • Urheiluruutu
  • DreamHack Open Fall 2020
  • "Täällä voin olla oma itseni" - Malou löysi turvapaikkansa roller derbystä
  • Urheiluruutu

Olympiapomot keskustelivat Tokion olympialaisten turvallisuusasioista – urheilijoiden liikkumiseen luvassa tarkkoja rajoituksia

Tokion olympialaisten järjestäjät ja Japanin viranomaiset käsittelivät kisojen terveys- ja turvallisuuskysymyksiä keskiviikon kokouksessaan.

olympialaiset
Kuvassa on olympiarenkaat Tokiossa.
Tokion olympialaisten kohtalo on yhä avoin.Frank Robichon / EPA

Olympiaurheilijat saattavat joutua tarkkojen turvatoimien kohteeksi ensi vuoden kesäolympialaisissa, mikäli koronaviruspandemia pysyy voimissaan kisoihin saakka. Tokion olympialaisten järjestäjät ja Japanin viranomaiset käsittelivät kisojen terveys- ja turvallisuuskysymyksiä keskiviikon kokouksessaan.

Kokoukseen valmisteltujen asiakirjojen perusteella aihelista oli pitkä. Urheilijoiden on mahdollisesti toimitettava kisajärjestäjille etukäteen yksityiskohtainen suunnitelma siitä, miten he aikovat Tokiossa liikkua. Urheilijoille pyritään luomaan myös "karttasovellus", johon he voivat tallentaa menemisensä.

Olympiajärjestäjät suunnittelevat kisoihin tiuhaa testaustahtia. Urheilijat voisivat kuitenkin harjoitella karanteenissa.

– Testit ovat yksi tärkeimmistä asioista, sillä niillä taataan turvallisuus ja urheilijoiden turvallisuuden tunne, Tokion kesäolympialaisten toimitusjohtaja Toshiro Muto sanoi keskiviikkona.

– Haluamme luoda järjestelmän, jossa testausta voidaan jatkaa urheilijoiden saavuttua Japaniin.

Kokouksessa ehdotettiin myös, että urheilijoiden on vältettävä julkisen liikenteen matkustamista niin paljon kuin mahdollista. Myös yhteisiä tiloja pyritään vähentämään tai sulkemaan kontaktien vähentämiseksi.

Tokion olympialaiset lykättiin historiallisesti vuodella eteenpäin maailman koronavirustilanteen takia. Kisojen on määrä alkaa 23. heinäkuuta ensi vuonna. Kisojen lykkääminen on tuonut järjestäjille runsaasti päänvaivaa, sillä esimerkiksi kisapaikkoihin ja hotelleihin liittyvät sopimukset on pitänyt neuvotella uudelleen.

Lue myös:

Arsi Harju ei saanut olympiavoittajana kutsua GP-finaaliin – pottuuntunut mörssäri reagoi perisuomalaiseen tyyliin ja "nöyryytti" amerikkalaistähtiä omalla tavallaan

Arsi Harjun olympiakultaa varjosti hyvän kaverin epäonni, joka tiivistyi neljään sekuntiin keskellä olympiafinaalia – aihe saa Harjun kyyneliin vielä 20 vuoden jälkeenkin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat