Suora

  • Elävä arkisto esittää

RoPS nappasi kauden avausvoittonsa Veikkausliigassa – Enoch Banza jaksaa uskoa sarjassa säilymiseen: "Emme ole missään vaiheessa luovuttaneet"

Jalkapallon Veikkausliigassa Rovaniemen Palloseura katkaisi 12 ottelun tappioputkensa, kun se kaatoi vieraskentällä Hakan.

Veikkausliiga
Haka-rops
Juha Tamminen / All Over Press

Jalkapallon Veikkausliigassa RoPS katkaisi 12. otteluun venyneen tappioputkensa, kun se haki Valkeakoskelta Hakasta 2–0-voiton. Voitto oli samalla rovaniemeläisille kauden ensimmäinen Veikkausliigassa.

RoPSin Enoch Banza vei vieraat 1–0-johtoon tunnin kohdalla. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Banza hankki RoPSille rangaistuspotkun, kun hänet kaadettiin rangaistusalueen sisällä. Youness Rahimi upotti 11 metristä voittolukemat 2–0.

Ennen keskiviikkoa RoPS oli onnistunut raapimaan sarjassa vain kaksi pistettä. Se vaihtoi reilu viikko sitten päävalmentajaa, kun Mikko Mannila korvasi Vesa Tauriaisen.

Vieraiden sankariksi nousseen Banzan mukaan valmentajanvaihdos on tehnyt joukkueelle hyvää.

– Viime pelin hävisimme, mutta otimme hyvät asiat reppuselkään ja tulimme kokeilemaan uusiksi. Meillä on takana hyvä treeniviikko, kun valmentaja vaihtui. Olemme käyneet asioita selkeästi läpi. Valmentajavaihdos ib tehnyt meille kaikille hyvää, Banza sanaili pelin jälkeen Yle Urheilulle.

Mannilan ensimmäisen ottelun RoPS hävisi viime sunnuntaina hallitsevalle mestarille Kuopion Palloseuralle 0–2. Banza myöntää, että heinäkuun lopulta alkanut tappioputki tuntui raskaalta.

– Lopultakin. Kyllä se palkinto joskus tulee. Tästä on kiva jatkaa eteenpäin.

Vaikka rovaniemeläisillä on kasassa vasta viisi pistettä, jaksaa Banza uskoa RoPSin säilymiseen.

– Me tulemme vielä. Emme ole missään vaiheessa luovuttaneet, kovasti teemme töitä, että RoPS säilyy liigassa.

Eroa toiseksi viimeisenä olevaan TPS:ään on kuusi pistettä. Turkulaisilla on kuitenkin kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

Ilves nousi kuudenneksi

Muissa otteluissa FC Lahti haki SJK:sta 1–0-voiton Jasin Assehnounin osumalla. Ilves paranteli asemiaan sarjataulukossa, kun se kaatoi vieraskentällä IFK Mariehamnin 2–0. Tamperelaiset nousivat voitolla viimeiselle yläloppusarjan paikalle kuudenneksi ohi SJK:n ja IFK Mariehamnin. Ilveksen molemmista osumista vastasi Naatan Skyttä.

Kierroksen kärkikamppailussa kolmantena majaileva FC Inter (28 pistettä) ja neljäntenä oleva FC Honka (27) päätyivät maalittomaan tasapeliin. HJK johtaa sarjaa 34 pisteellä.

Veikkausliigan taulukon näet täältä.

Enoch Banzaa haastatteli Iiro-Pekka Airola.

Lue myös:

Ilveksen nuori maalivahti siirtyy suurseura FC Kööpenhaminaan

Ilveksen tähtipelaajan karmean näköinen loukkaantuminen oli jälleen uutta jatkoa vakavien vammojen sarjaan – "Tuntuu, että hakkaa päätä seinään"

KuPS nousi tasapisteisiin HJK:n kanssa – RoPSille 12. peräkkäistappio

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat