Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tampa latoi viisi maalia ja vyöryi selvään voittoon – Dallasin Roope Hintzille syöttöpiste, Miro Heiskanen maalintekijänä

Tampa johtaa NHL:n loppuottelusarjaa nyt voitoin 2–1.

NHL
Nikita Kucherov
Nikita Kutsherov taituroi Tampan avausmaalin. Getty Images

Tampa Bay Lightning otti toisen voittonsa Dallas Starsista jääkiekon NHL:n finaalisarjassa. Tampa vei kolmannen finaalipelin maalein 5–2 ja johtaa loppuottelusarjaa nyt voitoin 2–1, kun mestaruus ratkeaa neljällä voitolla.

Dallasin maalivahti Anton Hudobin joutui epäkiitolliseen asemaan heti avauserän alussa, kun kiekon maalin laittoivat Nikita Kutsherov sekä Steven Stamkos, joka on nähty jäällä tositoimissa viimeksi helmikuussa. Joukkueen kapteeni on ollut loukkaantuneena pitkään, mutta nyt hän pystyi pelaamaan lyhyen pätkän avauserässä.

– Tämä oli meille iso voitto. Kuukausi sitten ei olisi voinut kuvitellakaan, että pystyisin palaamaan kaukaloon, Stamkos kertoi NHL:n verkkosivuilla. ** **

Tampan avausmaali syntyi Miro Heiskasen kiekonmenetyksestä keskialueella, josta Kutsherovilla oli helppo työ laittaa kiekko maalin läpiajosta. Hetkeä myöhemmin Stamkos purjehti niin ikään oikeasta laidasta lähes vapaasti maalin eteen ja viimeisteli lukemiksi jo 2–0.

Dallas Starsin väliaikainen päävalmentaja Rick Bowness ei soimannut suomalaispelaajaa kiekonmenetyksestä ottelun jälkeen.

– Et näe hänen tekevän noita virheitä, mutta hän ei saanut siellä juuri apujakaan, Bowness sanoi.

Dallasin maalihanat sai auki ensimmäisessä erässä Jason Dickinson, joka onnistui maalinteossa alivoimatilanteessa. Esityön osumalle teki Roope Hintz, jolle merkittiin tilanteesta syöttöpiste.

Dallasin tasoitusmaalista huolimatta ottelun ratkaisu nähtiin käytännössä jo toisessa erässä, kun Tampa laittoi reppuun peräti kolme maalia. Victor Hedman aloitti Tampan maalitalkoot ylivoimamaalilla, ja voiton varmistajina toimivat Brayden Point sekä Ondrej Palat.

Suomalaisittain ottelu tarjosi laihaa lohtua vielä kolmannessa erässä. Heiskanen lähetti maalin eteen laukauksen, joka lopulta pomppi Andrei Vasilevskin selän taakse.

Dallasin Heiskanen pysyi pudotuspeleissä yhteensä 6+18=24 merkinnällään puolustajien pistepörssin ykkösenä, mutta Tampa Bayn ruotsalainen tähtipakki Hedman lähestyy pörssissä. Hedman saldosi kolmannessa finaalissa 1+2 pistettä. Hänellä on pudotuspeleissä koossa 10+10=20 pistettä.

Lue myös:

Kommentti: Miro Heiskasen yli jyrättiin parhaan puolustajan äänestyksessä – voitto on kuitenkin vain ajan kysymys

NHL suunnittelee täysimittaista kautta – komissaari Bettman haluaa välttää kesäottelut

Osalla Ufan suomalaiskiekkoilijoilla koronavirus – etävalmentaja Lämsä antaa ohjeita puhelimitse

Kommentti: Stanley Cupin finaalisarjaa on toistaiseksi pelattu Dallasin toivomalla tavalla – voitosta huolimatta Tampalta vaaditaan mestaruuteen vielä parempaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat