1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Formula 1

Alonson ennätyksen rikkomisella ei ole Räikköselle väliä – "Ei tuo ole syy siihen jatkanko vai enkö jatka"

Ennätysmies Räikkönen etenee kohti parempaa pikkuhiljaa, mutta "niin tekevät kaikki muutkin".

Kuva: Getty Images

Alfa Romeon Kimi Räikkösen kausi F1-sirkuksessa on viime aikoina kääntynyt iloisempaan suuntaan: aika-ajoissa pääsyä toiseen osioon ja kauden ensimmäiset MM-pisteet edellisessä kisassa Toscanassa. Kaiken lajissa nähnyt ja kokenut Räikkönen kuitenkin tietää, että mitkään edistysaskeleet eivät ole F1:ssä helppoja.

– Haluamme tietenkin aina enemmän, mutta se ei ole helppoa tässä lajissa. Etenemme oikeaan suuntaan pikkuhiljaa, mutta niin tekevät kaikki muutkin. Okei, suunta on oikea, mutta töitä piisaa paljon, Räikkönen jutteli Sotshissa kauden 10. kisan, Venäjän gp:n alla.

Räikköselle sunnuntain kisa on merkkipaalu, sillä hän sivuaa Rubens Barrichellon nimissä olevaa gp-starttien ennätystä kaasuttamalla uransa 323. kisaan. Torstaina Räikkönen, 40, saikin jälleen kerran kuulla kysymyksiä uran jatkosta: pysytkö mukana ensi vuonna estääksesi Fernando Alonson (312 starttia) nousemista ennätysmieheksi?

– Ei tuo (Alonso) ole syy siihen jatkanko vai enkö jatka, sillä kaikki ennätykset rikotaan useimmissa urheilulajeissa. Niin se aina on. Kuten olen moneen kertaan sanonut, tuolla ei ole merkitystä minulle. Mutta ehkä tulevaisuudessa, kun katson taaksepäin, ehkä katson tuota asiaa eri tavalla, Räikkönen pyöritteli.

– Tällä hetkellä kisa on vain yksi muiden joukossa, ja yritän tehdä siitä hyvän ja katson mitä jää käteen.

Keskiviikkona julkisuuteen tullut, vielä toki vahvistamatta oleva entisen Ferrari-tallipäällikön Stefano Domenicalin nousu F1:n uudeksi toimitusjohtajaksi kiinnosti myös toimittajia. Räikkönen ajoi aikoinaan Ferrarilla Domenicalin alaisuudessa.

– Onko se jo vahvistettu? Ei ole? Joten odotetaan kunnes se vahvistetaan, hyödytöntä keskustella asiasta sitä ennen, Räikkönen sanoi.

– Minulla oli aina hyvät suhteet hänen kanssaan (Ferrarilla), ja on yhä. Puhumme silloin tällöin ja oli lopputulema tässä asiassa mikä vain, niin toivon hänelle kaikkea hyvää.

Lue myös:

Bottas palaa debyyttivoittonsa radalle – haluaa estää Hamiltonin ennätysjuhlat: "On vain ajan kysymys, milloin kaikki osuu kohdalleen"

Lewis Hamilton on enää voiton päässä Michael Schumacherin ennätyksestä – asiantuntija pani sekasortoisessa kisassa merkille seikan, joka kuvaa britin suuruutta