Suora

  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 5. osakilpailu, Hell RX
  • Urheiluruutu

VaLePan Mestarien liiga -unelma murskaksi: tappio viiden erän trillerissä

VaLePa sijoittui toiseksi lentopallon Mestarien liigan ensimmäisessä karsintaturnauksessa.

lentopallo
Mikko Esko ja David Pettersson
VaLePan europelit jatkuvat nyt CEV-cupissa.Miikka Jääskeläinen / AOP

VaLePa kärsi kitkerän tappion Romanian Galatissa pelatun lentopallon Mestarien liigan ensimmäisen karsintaturnauksen päätösottelussa. Kotijoukkue Galati otti voiton tiukan viiden erän taiston jälkeen 3–2 (28–26, 18–25, 25–13, 23–25, 20–18).

Galati voitti lohkon ja eteni Mestarien liigan toiseen karsintaturnaukseen. VaLePa jatkaa europelejään CEV-cupissa, jossa sen vastustajaksi tulee hollantilainen Lycurgus Groningen.

VaLePa oli ensimmäisessä ottelussa voittanut lohkon kolmannen joukkueen, kroatialaisen Kastelan 3–0. Myös Galati sai Kastellasta 3–0-luovutusvoiton, kun joukkue ei pystynyt esittämään vaadittavia todisteita koronatesteistä. Jatkopaikka ratkesi näin VaLePan ja Galatin välisessä ottelussa.

VaLePa menetti ensimmäisen erän voiton jatkopalloilla, mutta pääsi kuittaamaan tämän toisessa erässä. Kolmannessa erässä joukkue aloitti vahvasti, mutta koki notkahduksen erän loppuun. Joukkueella oli vaikeuksia saada peliään kuntoon neljännessäkin erässä. VaLePa oli sitä jo 16–20-tappiolla, ennen kuin nousi taistelemaan.

VaLePa käänsi neljännen erän itselleen ja sillä oli tasaisessa viidennessä erässäkin ottelun avaimet käsissään. Se kuitenkin hukkasi kolme ottelupalloa ja Galati vei voiton jatkopalloilla.

Galatin parhaisiin pelaajiin kuului Niels Klapwijk, joka nakutti erävoiton edestä pisteitä (25/+15). VaLePan Roman Sauss tehtaili 24/+19 ja Aaro Nikula 23/+20.

– Kirvelevä tappio, ei muuta voi sanoa. Äkkiä en kyllä muista tällaista peliä tai tällaista peliä yleensäkin. Melkoista ylä- ja alamäkeä. Syöttö-vastaanotossa vastustaja oli pikkaisen parempi viidennessä erässä. Hyökkäyksessä ja torjunnassa oltiin jopa hieman edelläkin, VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko totesi tiedotteessa.

– Raaka peli, ei voi mitään. Ylpeä joukkueesta, että teimme niitä juttuja jotka oli sovittu. Noustiin neljännessä erässä hienosti taistoon mukaan.

Joukkueen kapteeni Mikko Esko oli myös tyytyväinen joukkueen taisteluun ja siihen, että se pystyi kääntämään ottelun viisieräiseksi.

– Meillä oli päätöserässä monta mahdollisuutta ottaa voitto. Nyt ei tällä kertaa oltu valmiita ottamaan voittoa. Hyvä peli todella kovaa vastustajaa vastaan, kyllä me kaikki jätettiin kentälle.

Päivitys kello 20.56: Lisätty tieto VaLePan CEV-cupin vastustajasta ja VaLePan kommentit.

Lue myös:

VaLePan Mestarien liigan karsintareissu Romaniassa toi pilkuntarkat toimintaohjeet – pelaajat eristetään perheistään mökille ja sisäruokailu vaihtuu ulkoparakkeihin

VaLePa kaatoi kroatialaisvastustajan – Mestarien liigan jatkopaikka ratkeaa torstaina

Toinen VaLePan eurovastustajista joutui luovuttamaan avauspelinsä – saattaa silti pelata VaLePaa vastaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat