1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

Petteri Pennanen ei aluksi uskonut KuPSin mahdollisuuksin eurokentillä, mutta nyt ensi viikolla edessä on yksi uran isoimmista peleistä: "Se on huikea mahdollisuus"

Petteri Pennanen janoaa voittoa viikon päästä pelattavasta vierasottelusta, vaikka olisikin mennyt lähtökohtaisesti ennemmin pelimatkalle Ruotsiin.

Petteri Pennanen pitää ensi viikon ottelua huikena mahdollisuutena. Kuva: Tomi Hänninen

Kuopion Palloseura otti torstai-iltana suvereenin esityksen päätteeksi voiton Liettuan mestarijoukkue FK Suduvanista. Historiallisen 2–0-voiton myötä KuPS on enää yhden voiton päässä paikasta Eurooppa-liigan lohkovaiheesta.

Seuraikoni Petteri Pennannen oli ottelun jälkeen kuin puulla päähän lyöty. KuPSin europelitaival alkoi tuskaisesti, kun norjalaismahti Molde vyöryi vastustamattomasti 5–0-voittoon. Pennasen puheista päätellen tappio kalvoi takaraivossa edelleen.

– Otettiin Norjassa 5-0-turpaan Mestarien liigan puolella ja nyt ollaan siinä tilanteessa, että ollaan voittamalla Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. Todella, todella iso juttu, ei osaa vielä oikein ajatella edes sinne asti. Tässä on vielä kuitenkin Veikkausliiga-pelikin välissä, Pennanen kertoi Yle Urheilulle illansuussa ottelun jälkeen.

Pennanen nostaa ensi viikolla pelattavan lohko-ottelun yhdeksi uransa merkittävimmäksi peliksi.

– En ole rehellisesti sanottuna ajatellut kovin montaa kertaa sitä, että realistisesti pelaisin tämän seuran kanssa lohkovaiheessa, mutta nyt se on oikeasti yhdestä pelistä kiinni. Totta kai nyt nälkä kasvaa syödessä. Se on huikea mahdollisuus. Varmasti yksi uran isoimpia pelejä edessä.

Aidan takan hurraava fanijoukko

Eurooppa-liigan ottelut pelataan tyhjille katsomoille, mutta täysin sivussa KuPSin kannattajat eivät kuitenkaan malttaneet eilen olla. Kotikentän aitojen taakse oli kerääntynyt joukko innokkaita keltapaitojen kannattajia, jotka antoivat Pennasen mukaan tärkeää lisävoimaa ja pelihenkeä pelaamiseen.

– Ihan huikeaa, ei siitä pääse mihinkään. Meillä oli jäätävä tuki aitojen takana, se oli voimavara. Upeaa, että he tulivat tuonne ja kannustivat meitä koko pelin ajan.

– Kyllä se antoi paljon energiaa viimeistään siinä vaiheessa kun peli alkoi ja nähtiin tuo aita, ja sen takana kaikki katsojat.

KuPSin tuleva vastustaja seuraavaan otteluun ratkesi myöhään eilisiltana. Torstaina 1. lokakuuta Kuopion Palloseura kohtaa vieraskentällä romanialaisen Cluj'n, joka kaatoi eilen ruotsalaisjoukkue Djurgårdenin.

Ennen voiton varmistumista Pennanen kertoi toivovansa kohtaamista ennemmin Ruotsin kanssa.

– Ei sinänsä väliä kumpi tulee vastaan, mutta jos oman toiveeni saan niin mieluummin Ruotsiin menisin. Mutta ei sillä sinänsä väliä, joka tapauksessa pitää kuitenkin voittaa, Pennanen summasi.

Lue myös:

Kommentti: KuPS on yhden voiton päässä jättimäisestä jalkapalloyllätyksestä – seuraavan ottelun panoksena on lähes kolme miljoonaa euroa

KuPSin eurokone jyskyttää – suomalaissensaation unelma Eurooppa-liigan lohkovaiheesta enää voiton päässä

KuPSin eurounelman seuraavana esteenä on mystinen liettualaisjoukkue, joka pelaa sopupeliskandaalin vavisuttamaa sarjaa – päävalmentaja on hämmentänyt aiemmin Suomessa

Jatkopaikka eurokentillä toi KuPSille ison rahatukun – seuraava peli saatiin Kuopioon kovan väännön jälkeen poikkeusluvalla