Hyppää sisältöön

Sotshin radalla viihtyvä Bottas piti nopeinta harjoitusvauhtia myös toisella jaksolla

Valtteri Bottas otti uransa ensimmäisen F1-voiton Sotshin radalla vuonna 2017.

Valtteri Bottas oli sekä ensimmäisten että toisten harjoitusten nopein Sotshissa. Kuva: Getty Images

Mercedeksen Valtteri Bottas ajoi nopeimman kierrosajan formula 1:n Venäjän gp:n toisissa vapaissa harjoituksissa. Hän kaasutteli Sotshissa nopeimmalla vedollaan runsaan 5,8 kilometrin mittaisen kierroksen aikaan 1.33,519.

Uransa ensimmäisen F1-voiton juuri Sotshissa vuonna 2017 ottanut Bottas oli nopein myös päivän ensimmäisissä harjoituksissa.

Bottakselle jäi parannettavaa, sillä hänen autonsa lipsui ratakierroksen lopussa kolmossektorin mutkaisessa syherössä.

– Tänään oli aika liukasta, ja moni teki virheitä. Ensimmäisellä jaksolla tein lukkojarrutuksen. Siinä tuhoutui yksi rengassetti, Bottas sanoi.

Hamiltonilla harmaa päivä

Toisen harjoitusjakson kakkonen oli Bottaksen tallitoveri ja kuljettajien MM-sarjaa johtava Lewis Hamilton 0,267 sekuntia hitaampana. Kolmas oli Renault'n Daniel Ricciardo (-1,058).

Kuljettajien MM-sarjaa ylivoimaisesti johtava Hamilton osoitti haavoittuvuuden merkkejä, sillä toisella harjoitusjaksoilla hänen autonsa jarrut lukkiutuivat, ja Mercedes ajautui ulos radalta.

Hamilton oli ensimmäisellä harjoitusjaksolla vasta 19:s, viimeistä edellinen. Ensimmäisten harjoitusten kakkonen oli Bottaksen jälkeen Ricciardo ja kolmas Red Bullin Max Verstappen.

Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, Hamilton tulee lauantain aika-ajoissa lujaa. Paalupaikkoja hän on kahminut seitsemän. Kauden yhdeksästä MM-kilpailusta Hamilton on voittanut kuusi.

– Radan ensimmäinen ja toinen sektori menivät minulla harjoituksissa hyvin. Kolmannella sektorilla on varaa parantaa, Bottas ennakoi näkymiään Venäjän gp:ssä.

Räikkösen ex-tallipäälliköstä F1:n uusi pomo

Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli toisten harjoitusten 14:s. Hän jäi kärjestä lähes kaksi sekuntia.Räikkönen hävisi tallikaverilleen Antonio Giovinazzille ensimmäisissä harjoituksissa täpärästi, mutta kukisti toisella jaksolla Giovinazzin yli puolella sekunnilla.

– Ihan ok, normaali perjantai. MM-sarjan keskiryhmä on erittäin tasainen, kertoi Räikkönen, joka Sotshissa viikonloppuna sivuaa Rubens Barrichellon nimissä olevaa gp-starttien ennätyslukemaa 323.

Kuljettajat kaasuttelivat toisten harjoitusten nopeimman kierroksensa hyvissä ajoin ja keskittyivät puolitoista tuntia kestäneen harjoitusjakson loppupuolella autojen säätöjä testatakseen pitkiin vetoihin.

Kun ensimmäistä harjoitusjaksoa värittivät McLarenin Carlos Sainz Jr:n ja Williamsin Nicholas Latifin ulosajot, toisissa harjoituksissa vältyttiin törmäyksiltä.

Perjantaina Sotshissa varmistui, että Räikkösen entisestä Ferrari-tallipäälliköstä Stefano Domenicalista tulee F1:n uusi toimitusjohtaja.

– Olen iloinen hänen puolestaan, Räikkönen evästi entistä tallipäällikköään.

Kauden kymmenennen kisaviikonlopun aika-ajot ovat Sotshissa ohjelmassa huomenna. Kilpailu ajetaan ylihuomenna.

Päivitys kello 19.36: Lisätty kuljettajien kommentit.

Lue myös:

.
.