KuPSin rutinoitunut eurovastus Cluj vedätti Tukholmassa tuomaria ja käytti kepulikonsteja Djurgården-leirin mielestä

KuPSin miljoonien eurojen arvoisen jalkapallon Eurooppa-liigan lohkovaiheen unelman tiellä on enää romanialainen CFR Cluj.

Cluj'n pelaajia kuvassa Kuva: Getty Images

Kuopion Palloseura kohtaa ensi viikon torstaina 1. lokakuuta hurjien panosten jalkapallonäytöksessä vieraissa Cluj'n. Jos ruotsalaisten puheet pitävät paikkansa, niin KuPSin on valmistauduttava siihen, että vastustaja "kalastelee" vapaapotkuja varsinkin rangaistusalueen läheisyydessä.

Cluj on tasokas romanialaisseura, joka päihitti muun muassa viime vuonna italialaisen Lazion, ranskalaisen Rennesin ja skottiseura Celticin. Cluj'n taival päättyi Eurooppa-liigan neljännesvälierissä vasta vierasmaalisäännöllä hallitsevalle mestarille Sevillalle.

Eilen torstaina Cluj pelasi Eurooppa-liigan karsintakierroksen 3. kierroksella rutinoituneen vierasottelun ja nujersi tasaisessa ottelussa ruotsalaisen Djurgårdenin 1–0. Ratkaisumaalin nikkasi 36–vuotias brassipuolustaja Paulo Vinicius kyseenalaisesta vapaapotkusta 55. minuutilla.

Djurgården pelasi pirteästi ensimmäisellä puoliajalla, vaikka kunnon maalitilanteisiin tukholmalaisilla ei ollut asiaa. Cluj ei häikäissyt pelillisesti, mutta puolusti koko ajan säntillisesti odottaen kärsivällisesti omaa iskun paikkaansa. Parhaat tilanteensa Cluj sai parista vaarallisesta erikoistilanteesta. Johtoasemassa Cluj esiintyi kylmänviileästi ja oli lopulta jopa lähempänä toista maalia (ylärima) kuin Djurgården tasoitusta.

Ruotsalaisleirissä hämmästeltiin avoimesti vastustajan pelaajien näyttelemisiä ja heppoisia kaatumisia, johon tuomari meni kerta toisensa jälkeen. Aftonbladet (siirryt toiseen palveluun) kiteytti tappion: "Djurgårdenin eurounelma kuopattiin, kun kiistanalaisesta vapaapotkusta tehtiin maali".

Cluj'n pelaajia meni helposti nurin, tuomari silmätikkuna

Ottelun jälkeen ruotsalaisleirissä oltiin pettyneitä erotuomarin vihellyksiin.

– He kaatuilivat kentällä paljon, mutta ei se ollut ennenkuulumatonta. Kaikkea on tullut nähtyä matkan varrella. Joskus erotuomari menee halpaan, ja nyt sitä nähtiin enemmän kuin olisi toivonut, Djurgårdenin valmentaja Thomas Lagerlöf totesi Viasatille.

– Meidän on oltava henkisesti kovempia, jotta pystymme jatkossa kestämään tällaisia euro-otteluita. Se ei ole kehitystä, että alamme joka kertaa huutaa kentällä, kun kohdalle tulee kontakti. Me koulutamme Ruotsissa parempia jalkapalloilijoita, emme huutavia ihmisiä, sivalsi vastuuvalmentaja Kim Bergstrand.

Djurgårdenin norjalaispuolustaja Aslak Fonn Witry arveli, että kun yleisöä ei ole stadioneilla paikalla, niin pelaajien on aina helpompi vaikuttaa tuomareihin.

Cluj'n valmentaja Dan Petrescu ei tykännyt joukkueensa saamastaan kritiikistä.

– Mielestäni Djurgårdenin pelaajien olisi pitänyt saada enemmän keltaisia kortteja, hän kuittasi lyhyesti asian.

Vastustajan valmentajan vastaus sai kotijoukkueen keskikentällä uurastaneen Magnus Erikssonin tuhahtamaan.

– Sanoiko heidän valmentajansa tosiaan, että meille tuli liian vähän keltaisia kortteja? Olipahan murjaisu. Minunkin saama keltainen kortti voitaisiin tarkistaa jälkikäteen. Tuskin edes koskin tilanteessa vastustajaan.

- Tuomari oli suoraan sanottuna heikko ja teki arvionsa heidän puolestaan koko ottelun ajan. Ei meillä ollut vuoropuhelua matsin aikana, kun en puhu puolaa, Eriksson jatkoi.

Lue myös