Hyppää sisältöön

Jokerit palasi KHL:ään yli kahden viikon koronatauolta voitokkaasti

Yli kahden viikon koronatauolta jääkiekon KHL:ään palannut Jokerit on voittanut Helsingissä kotiottelussaan Sibir Novosbirskin 5-2.

Jokereiden Jesse Joensuu taklaa Sibirin Vladimir Pervushinia Kuva: Lehtikuva

Jokerien maalit tekivät Brian O'Neill, David Sklenicka, Marko Anttila, Nicklas Jensen ja John Norman. Sibirin 2–2-tasoitusosuman toisessa erässä iski Mikael Ruohomaa.

Jokerien maalit Sibiriä vastaan toisen erän alussa tekivät vain 51 sekunnin välein O'Neill ja alivoimalla Sklenicka. Ruohomaa tasoitti 2–2:een, mutta Anttila vei Jokerit kakkoserässä uudelleen johtoon.

– Olihan siinä aika paljon tapahtumia, toivottavasti ainakin yleisö nautti. Maaleja tuli tuurilla ja taidolla, kapteeni Anttila aprikoi viihteen kelpaamisesta 3 890 katsojalle.

Jokerit oli koronaviruspandemian vuoksi puolitoista viikkoa karanteenissa. Helsinkiläisjoukkue oli edellisen kerran pelannut KHL:ää runsaat kaksi viikkoa sitten, kun Jokerit kukisti kotihallissaan Neftehimik Nizhnekamskin.

– Iso haaste, olimme 16 päivää pelaamatta. Ensimmäisessä erässä näki, että oltiin oltu pelaamatta. Viisi tehtyä maalia, täytyy olla tyytyväinen, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoi Viasatin haastattelussa.

Isäntien otteissa olikin nähtävissä se, että edellisestä tosikoitoksesta oli aikaa, ja yhteisharjoituksiakin joukkue ehti kokea vasta kuluvalla viikolla maanantaista lähtien.

– Pitää olla tyytyväinen, kun on ollut kaikenlaista häslinkiä - ollaan pystytty napsimaan silti voittoja. Yksin harjoittelun jälkeen oli aika kova into, kun päästiin treenaamaan yhdessä., Anttila muistutti.