Suora

  • Elävä arkisto esittää

Koronaviruksen läpikäynyt KHL-maalipyssy Juuso Puustinen toivoo näkevänsä SM-liigapelejä – "Ihmiset tarvitsevat arkeensa muutakin kuin pelkästään karanteenia"

Koronatilanne jääkiekon KHL:ssä on hämmentävä monien mielestä. Virallisesti sarja on rekisteröinyt toistaiseksi noin 90 positiivista covid-19-tapausta, mutta totuus lienee paljon karumpi.

urheilu
Juuso Puustinen
Juuso Puustinen pelaa Sibir Novosibirskissa toista kauttaan. KalPan kasvatti on tehnyt tällä kaudella kuudessa ottelussa kuusi maalia.AOP

Sibir Novosibirskin KHL-suomalaislegioonasta maaliahne Juuso Puustinen pui polttavaa koronapandemiaa rehdisti Yle Urheilulle.

– Urheilija on tavallaan simppeli eläin. Mitä enemmän keskityt siihen, mihin itse pystyt vaikuttamaan, niin sen parempi. Mutta totta kai tämä tilanne koskettaa meitä kaikki ympäri maailman.

– Se ei ole mikään salaisuus, että se (koronavirus) on pyyhkäissyt myös meidän joukkueen harjoituskaudella läpi. En halua nimistä puhua. Tämä myöskin näkyy vielä osittain meidän pelaamisessa.

KHL terävöitti ennen kauden alkua, että huolimatta vaikeista lähtökohdista, kaikkien joukkueiden on pelattava ottelunsa jollain kokoonpanolla. Ottelusiirtoja ei katsota hyvällä silmällä.

– Itse uskon vahvasti, että pelit jatkuvat ja jääkiekkokausi saadaan vietyä läpi. Se nähtiin esimerkiksi toissapäivänä Pietarin SKA:ta vastaan. Siellä suurin osa jengistä oli sivussa ja vastustaja pelasi meitä vastaan reservijoukkueella. Tämä on nyt se suunta, millä KHL menee eteenpäin, Puustinen kuvaa.

Jokerit ja Dinamo Riika eri tilanteessa kuin venäläisseurat

– Jokereiden tilanne on totta kai haastavampi, kun ollaan kerran Suomessa. Myös Riian joukkue Latviassa on samassa asemassa. Lähestymistavat koronaviruspandemian hoitamiseen ovat erilaiset. Sen tiedän, että Venäjällä tullaan pelaamaan KHL:ää ihan varmasti.

Sibirin Mikael Ruohomaa (vas.) juhlii tekemäänsä 2-2 -tasoitusmaalia Jokereiden verkkoon. Joukkuekaveri Juuso Puustinen yhtyy ilakointiin perjantaina 25.9. 2020.
Sibirin Mikael Ruohomaa (vas.) juhlii tekemäänsä 2-2 -tasoitusmaalia Jokereiden verkkoon. Joukkuekaveri Juuso Puustinen yhtyy ilakointiin perjantaina 25.9.Lehtikuva

Puustinen ei ole itse henkilökohtaisesti huolissaan koronaviruksesta. Syykin on aika luonnollinen.

– Sen verran voin paljastaa, että itselläni pitäisi olla immuniteetti elimistössä, ettei tällä hetkellä tarvitse ainakaan pelätä tartuntaa.

Juuso Puustinen toivoo näkevänsä, että myös kotoista SM-liigaa pelattaisiin mahdollisimman normaalisti.

– Tilanne on hankala. Olen itse formula-fani ja olen tosi iloinen, että ne ajavat niitä kilpailuja – vaikka sitten tyhjille katsomoille. Se tuo paljon iloa.

– Toivon sitä, että osataan arvostaa, että myös lätkää pelataan ja tuodaan samalla kotikatsomoihin iloa näinä vaikeina aikoina. Ihmiset tarvitsevat arkeensa jotain muutakin kuin pelkästään sitä karanteenia, huomauttaa Puustinen.

Lue myös

Aleksei Morozovin mukaan yhteensä 131 KHL-pelaajaa on sairastunut koronaan – KHL:n presidentti otti myös kantaa Jokerien tilanteeseen: "Jääkiekossa on kyse kunnioituksesta"

Tutkijalta huolestuttava viesti koronan leviämisestä jääkiekko-otteluissa – SM-liigakauden kohtalo on vaakalaudalla, mikä on johtamassa poikkeukselliseen ratkaisuun

Ruotsin koronatietäjä Tegnell ei usko, että virustauti leviää jääkiekossa jäällä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat