Suora

  • Urheiluruutu
  • DreamHack Open Fall 2020
  • "Täällä voin olla oma itseni" - Malou löysi turvapaikkansa roller derbystä
  • Urheiluruutu

Kansainvälinen yleisurheiluliitto antoi Venäjän lajiliitolle puolen vuoden lisäajan – puutteellisen uuden toimintasuunnitelman uskotaan olevan kiinni tietotaidon ja resurssien puutteesta

Reilun viiden miljoonan euron sakon maksaneen Venäjän yleisurheiluliiton pitää edelleen toimittaa kansainväliselle lajiliitolle hyväksyttäväksi uudistettu toimintasuunnitelma, joka takaa muun muassa nollatoleranssin dopingiin.

yleisurheilu
Yleisurheilu, kuvituskuva
Rusaf hyllytettiin vuonna 2015, kun Maailman antidopingtoimisto Wada löysi todisteita laajamittaisesta dopingin käytöstä venäläisten yleisurheilijoiden keskuudessaTomi Hänninen

Kansainvälinen yleisurheiluliitto World Athletics on antanut puolen vuoden lisäajan Venäjän yleisurheiluliitolle Rusafille sen toimivaltuuksien palauttamiseen tähtäävän uuden toimintasuunnitelman lähettämiseksi. WA kertoo asiasta tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun).

Uusi takaraja toimintasuunnitelman palauttamiselle on nyt 1.3.2021.

Rusaf hyllytettiin vuonna 2015, kun Maailman antidopingtoimisto Wada löysi todisteita laajamittaisesta dopingin käytöstä venäläisten yleisurheilijoiden keskuudessa. Vuosien 2005-2019 välillä dopingtuomioon johtaneita venäläiskäryjä oli tullut ilmi lähes 300, mistä johtuen Rusafilla ei ole ollut asiaa WA:n kisoihin vuodesta 2015.

Rusaf maksoi tänä vuonna sille langetetun reilun viiden miljoonan euron sakon elokuun puolivälissä, mutta WA vaatii siltä edelleen uutta toimintasuunnitelmaa uusien rangaistusten uhalla. Suunnitelman vaatimuksiin kuuluu tiedotteen mukaan dopingin nollatoleranssin juurruttaminen venäläiseen yleisurheiluun sekä Rusafin toimintakulttuurin tervehdyttäminen.

Rusafin palautti toimintasuunnitelman alkuperäiseen määräaikaan 31. elokuuta mennessä, mutta siinä oli perustavanlaatuisia puutteita.

– Vaikka suunnitelma oli parempi kuin aiemmin, se oli pahoin puutteellinen, eikä täytä suurinta osaa WA:n vaatimuksista, tiedotteessa sanotaan.

WA kuitenkin katsoi, että puutteet johtuivat tietotaidon ja resurssien puutteesta. Useita Rusafin johtohahmoja on jättänyt tehtävänsä tämän vuoden aikana, ja liitto vetosi itsekin sakkojen maksamisessa resurssipulaan.

– Rusafissa on tällä hetkellä tyhjiö – heillä ei ole johtokuntaa ja vain vähän ammattitaitoista henkilökuntaa. Heidän täytyy täyttää tyhjiö pikaisesti, WA sanoo tiedotteessaan.

Lue myös:

Venäjän yleisurheiluliitto maksoi rästissä olleen sakon – sai apua maan urheiluministeriöltä

Venäjän urheilijatähdet saivat kaksi viikkoa armonaikaa – maan yleisurheilu välttyi täpärästi katastrofilta

Venäjä ei maksanut sakkojaan, kertoo Kansainvälinen yleisurheiluliitto – "Venäjän työryhmämme on jäänyt pahasti tavoitteistaan"

Venäjän yleisurheiluliiton johtokunta erosi –toiminta nyt Venäjän olympiakomitean hallussa

Kuka saa kiinni ja kenet? Yle Urheilu kokosi pysäyttäviä faktoja dopingista – suomalaispomo ärähti testaajien toiminnasta Qatarin MM-kisoissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat