TiPS vei Vantaan derbyn murskavoitolla – Kansallisen liigan mestaruuskamppailu tiivistyy

Jalkapallon Kansallisessa liigassa Tikkurilan Palloseura kukisti PK-35 Vantaan 6–1.

Ronja Isokääntä iski kauden avausmaalinsa PK-35 Vantaata vastaan. Kuva: Kansallinen Liiga / Kalevi Hämäläinen

Tikkurilan Palloseura antoi myrskyvaroituksen jalkapallon Kansallisessa liigassa, kun se kaatoi kotikentällään paikallisvastustaja PK-35 Vantaan 6–1. Murskavoitolla TiPS pysyttelee tiukasti mukana mestaruuskamppailussa.

Kotijoukkueen maalihanat aukesivat ottelun 38. peliminuutilla, kun kauden avausmaalinsa iskenyt Ronja Isokääntä puski kulmapotkusta pallon verkkoon.

TiPS sai maalista puhtia, sillä vain paria minuuttia myöhemmin Jenna Topra onnistui niin ikään kulmatilanteesta. Viime kaudella kymmenesti osuneelle Topralle maali oli kauden ensimmäinen.

– Kun puoli kautta oli mennyt, ajattelin, että eikö se koskaan tule. Nyt se tuli ja toivottavasti niitä tulee enemmän, helpottunut Topra sanoi Yle Urheilulle.

Kylmää kyytiä

Toisella jaksolla TiPS jatkoi siitä, mihin avauspuolikkaalla jäi. Elokuussa tikkurilaisten riveihin liittynyt yhdysvaltalaishyökkääjä Vanessa Kara vei kotijoukkueen jo 3–0-johtoon, kun toista puolikasta oltiin ehditty pelata vasta muutama minuutti.

Reilun tunnin pelin jälkeen Nora Lehto osui kahdesti vain parin minuutin sisään. Ensin Lehto viimeisteli Topran komeasta tarjoilusta ja hetkeä myöhemmin Oona Sirenin syötöstä. Samalla Lehto kaunisteli maalitilastojaan kuuteen osumaan ja nousi samoihin lukemiin heinäkuussa loukkaantuneen TiPS-kapteeni Roosa Ariyon kanssa.

Vaihdosta sisään tullut Melanie Azodo sai kolmantena TiPS-pelaajana avata tämän kauden maalihanansa, kun hän vei kotijoukkueen jo 6–0-johtoon vain hetki ennen varsinaisen peliajan loppua. Vieraiden Wilma Forsblomin 1–6-kavennusosuma jäi lopulta PK-35 Vantaan laihaksi lohduksi.

Sarjaa johtava Åland United kukisti kotikentällään keskikastin PK-35 Helsingin 3–1 (3–0) ja säilytti samalla kolmen pisteen eronsa TiPSiin. Kolmantena väijyvä HJK haki Turun Palloseurasta 2–0-vierasvoiton, ja se on pisteen päässä tikkurilalaisista. HJK:lla ja Åland Unitedilla on kuitenkin ottelu TiPSiä enemmän pelattuna.

Kansallista liigaa on pelaamatta vielä neljä kierrosta. Sarjataulukko löytyy täältä ja kaikki kierroksen tulokset täältä.

Lue myös: