Kontiolahti saa toisen maailmancup-kilpailun – syynä koronaviruspandemia

Kansainvälisen ampumahiihtoliiton päätöksien myötä marras-joulukuussa kilpaillaan vain kahdessa maassa.

Päätös yleisön ottamisesta Kontiolahdelle tehdään myöhemmin. Kuva: Tomi Hänninen

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU on päättänyt, että Kontiolahti järjestää ensi kaudella myös toisen maailmancup-kilpailun joulukuussa.

Maailmancup-kauden on tarkoitus alkaa 28.-29. marraskuuta Kontiolahdella, mutta tämän lisäksi Kontiolahdella kilpaillaan heti seuraavalla viikolla, sillä Ruotsin Östersundin kilpailu on päätetty siirtää Kontiolahdelle.

Kansainvälisen ampumahiihtoliiton mukaan myös Itävallan Hochfilzenissä kilpaillaan kahdesti. Näin ollen hiihtäjät matkustavat marras-joulukuussa vain kahdessa maassa neljän sijasta.

– Sopimamme suunnitelma merkitsee, että voimme järjestää neljä maailmancupin tapahtumaa, mutta samalla vähentää terveydellisiä ja logistisia riskejä, joita aiheutuu kisapaikkojen välillä matkustamisesta, IBU:n pääsihteeri Niklas Carlsson kommentoi tiedotteessa.

Suomen Aampumahiihtoliiton puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki sanoo päätöksen syntyneen koronapandemian vuoksi. Liitot myös haluavat varmistaa urheilijoiden ja kaikkien maailmancupiin osallistuvien henkilöiden turvallisuuden.

– Keskustelut muutoksista on käyty IBU:n ja muiden tapahtumajärjestäjien kanssa rakentavassa hengessä, mistä kiitos kaikille osapuolille. Poikkeuksellisista olosuhteista huolimatta lähdemme rakentamaan urheilullisesti mielenkiintoista maailmancupin avausta Kontiolahdelle.

IBU:n päätöksen mukaan tapahtumajärjestäjät päättävät yleisön osallistumisen tapahtumiin kansallisten ja alueellisten suositusten mukaan.

Kontiolahden tapahtuman johtaja Sami Leinosen mukaan järjestäjät käyvät tällä hetkellä yhdessä Itä-Suomen aluehallintoviraston ja muiden sidosryhmien kanssa aktiivisesti keskusteluja yleisöjärjestelyistä.

– Jos ohjeet säilyvät nykyisen kaltaisina, pystymme rakentamaan ohjeiden mukaiset, yleisöä ohjaavat lohkot ja palvelut. Tässä tapauksessa meillä olisi edellytykset ottaa mukaan rajattu määrä yleisöä.

Lue myös: