Hyppää sisältöön

Chelsea nousi kolmen maalin takaa tasoihin lisäajalla, Frank Lampard sätti omiaan: "Selkeitä virheitä"

West Bromwich johti ottelua 3–0 vain puolen tunnin jälkeen. Chelsea tuli kuitenkin rinnalle.

Chelsea ja West Bromwich tarjosivat lauantai-iltaan maali-iloittelun. Kuva: AOP

Täksi kaudeksi Valioliigaan palannut West Bromwich Albion oli lähellä yllätystä jalkapallon Englannin Valioliigassa. Se johti ottelua lontoolaisjätti Chelseaa vastaan aina ottelun lisäajalle, kunnes Tammy Abraham pilasi kotijoukkueen juhlat lisäajan kolmannella minuutilla.

Isännät saivat otteluun unelma-alun, sillä he johtivat peliä puolen tunnin jälkeen jo 3–0.

Callum Robinson vei West Bromwichin johtoon heti isäntien ensimmäisestä paikasta neljännellä minuutilla. Robinson onnistui toistamiseen parikymmentä minuuttia myöhemmin Valioliigadebyyttinsä tehneen ja heti kapteenin nauhan käteensä saaneen Thiago Silvan epäonnisesta virheestä.

Maailman kalleimman maalivahdin Kepa Arrizabalagan lontoolaisten maalilla korvannut argentiinalaisvahti Willy Caballero joutui antautumaan kolmannen kerran alle puoleen tuntiin, kun Kyle Bartley vei kotijoukkueen 3–0-johtoon vain parisen minuuttia Robinsonin illan toisesta osumasta.

Toisella jaksolla Chelsea ryhdistäytyi. Ensin Mason Mount tykitti 1–3-kavennuksen 55. minuutilla ja varttia myöhemmin vaihdosta sisään tullut Callum Hudson-Odoi toi vieraat maalin päähän komean syöttelyn päätteeksi.

Nousijajoukkue näytti jo ottavan kauden avausvoittonsa Valioliigassa, kunnes Tammy Abraham pilasi kotijoukkueen juhlat. Abraham siirsi pallon lähietäisyydeltä tyhjään verkkoon lisäajan kolmannella peliminuutilla. Maalia tarkistettiin vielä videolta mahdollisen käsivirheen vuoksi, mutta lopputulos 3–3-jäi voimaan.

Chelsea-luotsi Frank Lampard oli suojattiensa suoritukseen tyytymätön loppukiristä huolimatta.

– Hävisimme kaksi pistettä. Osoitimme luonnetta ja periksiantamattomuutta, mutta meidän ei olisi tarvinnut, jos emme olisi tehneet noita virheitä, Lampard manasi Sky Sportsille. (siirryt toiseen palveluun)

– Virheitä, selkeitä virheitä. Ensimmäinen Marcos Alonsolta ja toinen Silvalta. Suokaamme hänelle sen ensimmäisessä ottelussa, mutta Alonso hukkasi miehensä myös kolmannessa maalissa. Jos teemme tälläisiä virheitä, teemme pelin hyvin vaikeaksi.

Chelsea on vuotavan puolustuksen lisäksi kärsinyt maalivahtiongelmasta, johon se sai helpotusta torstaina, kun seura vahvisti solmineensa sopimuksen senegalilaisvahti Edouard Mendyn kanssa. Mendy, 28, saapui Rennesistä viiden vuoden sopimuksella, mutta hän ei ollut vielä joukkueen kokoonpanossa lauantaina.

Kaikkien Valioliigakierroksen otteluiden tulokset näet täältä. Taulukko löytyy puolestaan täältä.

Lue myös:

.
.