Suora

  • Urheiluruutu

Dallas Stars venytti NHL-kauden ratkaisua jatkoerätrillerissä – Miro Heiskanen isossa roolissa kolmannen erän ratkaisuhetkillä: "Erityisen tarinan alku"

Tampa Bay Lightning ei onnistunut katkaisemaan finaalisarjaa ja juhlimaan Stanley Cupia viidennessä finaaliottelussa. Dallas Starsin jatkoeräsankariksi nousi Corey Perry.

NHL
Corey Perry Tyler Seguin 26092020
Corey Perry (oik.) iski viidennessä finaalissa Dallasin avausmaalin sekä ratkaisevan 3–2-jatkoerämaalin.Getty Images

Dallas Stars taisteli elintärkeän voiton jääkiekkoliiga NHL:n finaaleissa. Stars voitti Tampa Bay Lightningin maalein 3–2 ja venytti mestaruuden ratkaisun vähintään kuudenteen finaaliotteluun.

Dallasin sankariksi toisessa jatkoerässä nousi voitto-osuman ajassa 89.23 iskenyt Corey Perry. Maaliin saivat syöttöpisteen John Klingberg ja Tyler Seguin.

Tampa johtaa finaalisarjaa nyt voitoin 3–2, kun mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran varhain tiistaina Suomen aikaa.

– Yksi kauden tärkeimmistä hetkistä ja hän löytää tilaa runnoa kiekko sisään, Starsin hyökkääjä Joe Pavelski äimisteli NHL:n verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

– Puhuimme siitä koko päivän, että nappaamme voiton ja jatkamme kautta. Tämän päälle on hyvä rakentaa, ja luulen, että tässä on erityisen tarinan alku, Perry puolestaan kertoi.

Dallasin suomalaispelaajista Miro Heiskanen saalisti ottelussa yhden syöttöpisteen. Voittomaalin aikana jäällä olleet Esa Lindell ja Joel Kiviranta jäivät ilman tehopisteitä. Roope Hintz ei päässyt pelaamaan ottelussa lainkaan edellisessä kamppailussa sattuneen loukkaantumisen vuoksi.

Kuten neljännessäkin finaalissa, Dallas meni ensin johtoon, kun Perry nosti maalin edestä ensimmäisen erän lopulla 1–0-osuman. Sitten esiin nousi lähes pysäyttämättön Tampan ykkösketju.

Brayden Point ja Nikita Kutsherov tarjoilivat kiekon toisen erän alussa Ondrej Palatille, joka kiersi Dallasin maalivahdin Anton Khudobinin ja tasoitti 1–1:een.

Myös Tampan kolmannen erän alku oli vahva. Mihail Sergatsov pamautti siniviivalta Pointin syötöstä pelin 2–1:een, kun erästä oli pelattu vajaat neljä minuuttia.

Vajaat seitsemän minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Dallas nousi tasoihin. Pavelski lapioi Miro Heiskasen viivakudin maalin edestä verkkoon, ja Heiskaselle merkattiin tasoitusosumaan syöttöpiste. Tehopiste oli suomalaispuolustajalle jo pudotuspelien 26:s.

Kun 60 minuuttia ei riittänyt paremmuuden selvittämiseen, ratkaisua haettiin jatkoeristä. Tampa oli ottelussa ja myös jatkoerissä niskan päällä. Laukaukset maalia kohti se voitti 41–33.

Juttua muokattu 27.9.2020 kello 07.15: korjattu tieto aluksi Esa Lindellille merkatusta syöttöpisteestä.

Lue myös:

Dallas Starsin suomalaishyökkääjä Roope Hintz on sivussa viidennestä finaalista

Dallas menetti johtonsa kahdesti ja lipui kuilun partaalle – Tampa Bay on enää voiton päässä NHL:n mestaruudesta: "On oltava valmis pelaamaan veitsi kurkulla"

Kommentti: Siirtohuhut Patrik Laineen ympärillä odotettuja – kyseenalaisia sopimuksia tehnyt Winnipeg painii pahojen palkkakatto-ongelmien kanssa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat