1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

LeBron James johdatti tripla-tuplallaan Los Angeles Lakersin NBA:n finaaleihin: "Joukkuetoverini sanoivat, että hoida homma kotiin"

Lakers kohtaa kauden huipennuksessa Boston Celticsin tai Miami Heatin, joiden itälohkon finaalisarja on Miamille tilanteessa 3–2.

Los Angeles Lakersin Lebron James oli yksi joukkueensa avaintekijöistä ottelusarjassa Denver Nuggetsia vastaan. Kuva: Getty Images

Koripallotähti LeBron James piti lupauksensa ja johdatti Los Angeles Lakersin NBA:n finaaleihin. Lakers kukisti sunnuntain vastaisena yönä pelatussa länsilohkon viidennessä finaalissa Denver Nuggetsin 117–107 ja voitti ottelusarjan 4–1.

James summasi hurjat tehot, kun hän pussitti 38 pistettä, voitti 16 levypalloa ja antoi 10 koriin johtanutta syöttöä. Tripla-tupla oli hänelle uran 27:s pudotuspeleissä. Hänestä tuli historian neljäs pelaaja, joka pääsee kymmenennen kerran NBA:n finaaleihin. Hän saavutti aiemmat finaalipaikkansa Miami Heatissa ja Cleveland Cavaliersissa.

James siirtyi Lakersiin vuonna 2018, mutta loukkaantumiset sotkivat ensimmäistä kautta. Lakersin kausi loppui tavoiteltua aiemmin, mutta toisella kaudellaan James johdatti joukkueen finaaleihin.

– Joukkuetoverini sanoivat, että hoida homma kotiin. Minun vastuullani oli yrittää tehdä oikeita tilanteita ja asioita parketilla, että autan meitä voittamaan pallot, James summasi ESPN:lle.

Anthony Davis antoi tulitukea Jamesille 27 pisteellä ja pääsi finaaleihin ensimmäisellä kaudellaan Lakersissa.

– Tuntuu hyvältä. On hyvä saada jotain tällaista aikaan tämän jätkäporukan kanssa. Taistelimme paljon kauden alusta asti. Tiedämme, että homma on vielä kesken. Tuntuu hienolta, mutta tarvitsemme vielä neljä voittoa lisää lopullisen tavoitteemme saavuttamiseen. Vaikka nautimme nyt tästä, meillä on vielä töitä edessä, Davis sanoi.

Ensimmäistä kertaa vuoden 2010 jälkeen finaaleihin päässyt Lakers kohtaa huipennuksessa Boston Celticsin tai Miami Heatin, joiden itälohkon finaalisarja on Miamille tilanteessa 3–2.

Lue myös:

Media: Markkasen uuden valmentajan sopimus on arvoltaan reilut 24 miljoonaa dollaria

Lauri Markkasen edustama Chicago Bulls sai uuden päävalmentajan – joukkuetta luotsaa jatkossa Oklahomaa valmentanut Billy Donovan

NBA:ssa vaihtuu mestari – Boston pudotti Toronton