Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

"Tapahtui ihmeparantuminen" – Johanna Peiposelle tunteikas mestaruus, Annemari Kiekara keskeytti

Maastojuoksun SM-kisapäivä alkoi värikkäissä tunnelmissa Kurikassa.

yleisurheilu
Johanna Peiponen kuvassa
Johanna Peiponen juoksi 10 km:n Suomen mestariksi Kurikassa. Elmeri Elo / AOP

Rovaniemen Lapin Johanna Peiponen vei ylivoimaisen mestaruuden maastojuoksun SM-kilpailujen naisten 10 km:n matkalla Kurikassa. Peiponen kukisti yli minuutin erolla SM-hopealle juosseen Turun Urheiluliiton Janica Rauman. Gamlakarleby IF:n Nina Chydenius ylsi pronssille.

Mestarisuosikkeihin kuulunut Pudasjärven Urheilijoiden Annemari Kiekara joutui keskeyttämään jo noin kahden kilometrin jälkeen. Kiekaralla oli tuntemuksia takareidessään eikä hän halunnut ottaa riskejä, koska hän on vielä lokakuussa lähdössä Puolassa juostaviin puolimaratonin MM-kilpailuihin.

Myös mestari-Peiponen jännitti starttihetkille saakka, voisiko hän kilpailla lainkaan Kurikassa. Pakaravaivat olivat estää juoksemisen.

– Vielä ennen lähtöä tunsin vihlontaa ja yritin hieroa pakaralihastani. Mutta kävikin päinvastoin enkä tuntenut pakarassani mitään kipuja. Tapahtui ihmeparantuminen. Itkin kolme päivää sitä, että pystyisinkö juoksemaan täällä, Peiponen kertoi Yle Urheilulle tunteikkaana.

Peiponen ja Kiekara juoksivat kilpailun alkuvaiheet kärkikaksikkona, kunnes Kiekara yllättäen keskeytti. Kiekaran keskeytys hämmensi Peiposen, joka oli jopa harhautua ulos kisareitiltä.

– Annemari (Kiekara) ei hengittänyt enää takanani. En nähnyt Annemaria enää missään ja ehdin jo ajatella, että olenko enää itsekään oikealla reitillä. Lähes pysähdyin siinä tilanteessa, Peiponen kertasi.

Antti Ihamäki kuvassa
Suomen mestari Antti Ihamäki mediaväen piirityksessä. Elmeri Elo / AOP

Antti Ihamäki päivän yllätysmestariksi

Alajärven Ankkureiden Antti Ihamäki juhli yllätysmestaruutta Kurikassa. Miesten 10 km:n matkalla ykköseksi juossut Ihamäki kukisti Turun Tovereiden hopeamiehen Frederic Tranchandin kahdeksalla sekunnilla.

Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää juoksi SM-pronssille, Järvenpää jäi 19 sekuntia kultaa juhlineesta Ihamäestä.

– Aistin jo ratakauden jälkeen, että kuntoni oli menossa parempaan suuntaan. Kuntoni on ajoittunut jo aiempina vuosina tähän syksyyn. Uskon, että juoksisin tällä hetkellä radallakin lujaa, Ihamäki kertoi.

Neljänneksi juossut Joensuun Katajan Arttu Vattulainen jäi jo yli puoli minuuttia mestari-Ihamäestä.

– Oli helpotus, kun kova kirimies Vattulainen putosi kyydistäni. Uskoin, että minulla olisi lopussa Tranchandia enemmän vauhtia. Päätin kiristää noin kilometrin ennen maalia, Ihamäki avasi taktiikkaansa.

SM-MAASTOT, KURIKKA

Miesten 10 km

1) Antti Ihamäki 31.22
2) Frederic Tranchand + 0.08
3) Jarkko Järvenpää + 0.19
4) Arttu Vattulainen + 0.38
5) Niklas Wihlman + 0.55
6) Jaakko Piesanen + 1.06

Naisten 10 km

1) Johanna Peiponen 35.49
2) Janica Rauma + 1.06
3) Nina Chydenius + 1.13
4) Taru Häyrinen + 1.14
5) Oona Kettunen + 2.01
6) Mira Tuominen + 2.09

Lue myös:

Katso suorana: Maastojuoksun SM-taistot vauhdissa – Sandra Eriksson palaa pitkältä kisatauoltaan

Isän 60-vuotissyntymäpäivät toivat Sandra Erikssonin Suomeen – arvokisakonkari myöntää jännittävänsä ensimmäistä kilpailuaan yli kahteen vuoteen: "Olen todella hermostunut"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat