Hyppää sisältöön

Pilkka osui Mourinhoa omaan nilkkaan, Newcastle ryösti Tottenhamilta voiton lisäajan rankkarilla

Leedsin Patrick Bamford pukkasi ratkaisun ja teki seurahistoriaa. Sheffield United jatkaa puolestaan nollakerhossa.

Patrick Bamford juhlii voittomaalia. Kuva: AOP

Tottenham joutui taipumaan sunnuntaina jalkapallon Englannin Valioliigassa 1-1-kotitasapeliin Newcastlen kanssa. Läpi ottelun altavastaaja ollut Newcastle teki tasoitusmaalinsa lisäajalla rangaistuspotkusta, mikä oli ironista Tottenham-valmentaja Jose Mourinhon ottelua edeltäviin kommentteihin nähden.

Manchester Unitedin valmentaja Ole Gunnar Solskjär piikitteli lauantaina Mourinhoa pikkutarkkuudesta, kun Mourinho oli torstaina ennen Eurooppa-liigan karsintaottelua Pohjois-Makedoniassa pyytänyt tuomaristoa mittaamaan maalien koon. Tarkistus oli aiheellinen, koska maalien ylärimojen todettiin olevan liian matalalla.

– Onneksi Jose ei ole täällä mittaamassa maalitolppia, Solskjär sanoi lauantaina, kun Brighton oli kolistellut ManUn maalitolppia ennätykselliset neljä kertaa.

Suuri suu meni suppuun

Mourinho vastasi Solskjärin vitsailuun Newcastle-ottelua edeltäneessä tiedotustilaisuudessa.

– Ymmärrän, että hänelle maalitolppien etäisyys ei ole tärkeää. Hänelle rangaistusalueen koko on merkityksellinen. Hän ei koskaan suostuisi pelaamaan 16 metrin aluetta pienemmällä rangaistusalueella. Hän suosisi 20-metristä rangaistusaluetta, Mourinho latasi takaisin Daily Mailin mukaan.

Mourinhon sanoissa oli perää, sillä ManU sai viime kaudella 22 rankkaria ja tämä kauden kolmessa pelissä se on saanut kaksi rankkaria. Pilkka kääntyi kuitenkin Mourinhoa vastaan Newcastle-ottelun lisäajalla.

Tottenham oli yli tunnin ajan kiinni kauden toisessa voitossaan Lucas Mouran 1–0-maalilla, mutta lisäajan viidennellä minuutilla Tottenhamin Eric Dier teki käsivirheen rangaistusalueen rajalla. Newcastlen Callum Wilson laukoi tasoitusmaalin vasempaan alakulmaan.

Molemmat joukkueet ovat keränneet kolmesta pelistä neljä pistettä.

Leedsin Bamford pukkasi ratkaisun ja teki seurahistoriaa

Valioliigassa oltiin sunnuntain kierroksen alkajaisiksi nähdä kauden ensimmäinen maaliton tasapeli, kun Sheffield United ja Leeds kohtasivat. Sheffield United kärsi kuitenkin kotonaan tappion lukemin 0–1, kun Leedsin Patrick Bamford teki ottelun ainokaisen 88. minuutilla.

Sarjanousija Leedsin osalta vähämaalinen ottelu ei ollut ennakkoasetelmiin peilaten odotettu. Molemmissa Leedsin kauden kahdesta ensimmäisestä pelistä oli nähty seitsemän maalia, mutta sunnuntaina hanat pysyivät pitkään tukossa molempiin kenttäpäätyihin. Bamford pukkasi voittomaalin Jack Harrisonin keskityksestä.

Valioliigan maalipörssissä jaetulla kolmannella sijalla oleva Bamford on nyt tehnyt maalin Leedsin kaikissa kolmessa pääsarjapelissä tällä kaudella. Kukaan muu ei ole pystynyt Leedsin seurahistorian aikana vastaavaa suoritukseen.

Leeds oli ottelussa lievästi niskan päällä. Se hallitsi palloa 65 prosenttia ottelusta.

Kuusi pistettä kolmesta ottelusta kerännyt Leeds on sarjassa kuudentena. Kaikki kolme peliään hävinnyt Sheffield United on viimeisenä. Joukkue on sarjan ainoa, joka ei vielä tällä kaudella ole onnistunut maalinteossa.

Lue myös:

.
.