Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mieletön nousu kolmen maalin takaa voittoon – Honka kaatoi JyPKin toisen jakson osumilla

JyPK ja Honka tarjoilivat jyväskyläläisyleisölle maaleja jalkapallon Kansallisessa liigassa.

Kansallinen liiga
Honka naiset
Honka nousi 0–3-tappioasemasta 4–3-voittoon.Kansallinen Liiga / Kalevi Hämäläinen

Jyväskylän Pallokerho menetti putoamistaistelun kannalta tärkeät kolme pistettä, kun se taipui kotikentällään espoolaiselle Hongalle 3–4 jalkapallon Kansallisessa liigassa.

Jyväskyläläisten kannalta tilanteen tekee erityisen ikäväksi se, että joukkue oli jo 3–0-johdossa vain 23. minuutin pelin jälkeen.

Kotijoukkue sai otteluun salama-alun, kun sille tuomittiin rangaistuspotku muutaman minuutin pelin jälkeen.

JyPKin Niia Salminen pääsi karkaamaan puolittaiseen läpiajoon ja Hongan maalivahti Pauliina Nuora tuli tilanteessa vastaan. Salminen kaatui, ja erotuomari Satu Miettunen vei pallon 11 metriin, mistä Marika Ritvanen sai kunnian viedä kotijoukkueen 1–0-johtoon.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Italiasta jyväskyläläisten riveihin kesällä palannut Henna Honkanen siirsi JyPKin jo 2–0-johtoon. Osuma oli JyPKin peliä piristäneelle Honkaselle jo viides seitsemään otteluun.

Honkanen oli mukana järjestelemässä myös jyväskyläläisten kolmatta osumaa, josta vastasi rangaistuspotkun hankkinut Salminen. Hetkeä myöhemmin JyPKillä oli tilaisuus siirtyä jo neljän maalin karkumatkalle Riikka Liljan upeasta esityöstä, mutta Alma Forstenin pusku suuntautui espoolaisten onneksi yli maalin.

Espoolaisten kaventamisyritys tuotti tulosta puolen tunnin kohdalla, kun Aino Vuorinen iski 1–3-kavennusosuman.

Toisella jaksolla Honka kasasi rivinsä ja osat vaihtuivat.

Ensin Nana Yang tarjoili vapaapotkusta ja Wilma Spets puski pallon ohi JyPK-vahti Pauliina Tähtisen. Tasoitusosuma nähtiin 70. minuutilla, kun Yangin korkea tarjoilu löysi maalin kulmalle unohdetun Dana Leskisen. Leskinen sai rauhassa viimeistellä kauden kuudennen osumansa.

Espoolaisten sankariksi nousi Vuorinen, joka laukoi hetkeä myöhemmin illan toisen osumansa ja iski loppulukemat 4–3.

Voitolla Honka nousi tasapisteisiin PK-35 Helsingin kanssa.

Viime kauden hopeamitalistit taipuivat Tapiolassa pari viikkoa takaperin jumbojoukkue TPS:lle, joka otti kauden avausvoittonsa. Ennen kauden alkua jopa kärkisijoille povatut espoolaiset ovat esiintyneet ailahtelevasti, ja sijoitus on 14. ottelun jälkeen viides. Matkaa kärjessä viilettävään Åland Unitediin on kolmetoista pistettä.

JyPKille pisteet olisivat tulleet tärkeään paikkaan, sillä joukkue on vielä mukana putoamiskamppailussa. Jyväskyläläiset ovat sarjassa viimeistä edellisenä tasapisteissä kahdeksantena olevan Ilveksen kanssa.

Sarjan hännillä on TPS neljällä pisteellä. Kansallista liigaa on pelaamatta vielä neljä kierrosta.

Lauantain otteluissa kaikki kärkipään joukkueet eli Åland United (34 pistettä), TiPS (31), HJK (30) ja KuPS (26) nappasivat voitot. TiPSillä ja KuPSilla on kuitenkin ottelut vähemmän pelattuna.

Lue myös:

TiPS vei Vantaan derbyn murskavoitolla – Kansallisen liigan mestaruuskamppailu tiivistyy

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat