Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu

KuPS nousi voitolla sarjakärkeen – Haka haki Espoosta kauden kolmannen voittonsa vaiherikkaan väännön päätteeksi

Ilveksen Ilari Mettälä loukkaantui ikävännäköisesti ottelussa TPS:ää vastaan.

Veikkausliiga
KuPS-juhlat kuvassa
KuPS menestyy kotimaan ja Euroopan kentillä. AOP

Jalkapallon Veikkausliigassa KuPS nousi sarjakärkeen, kun se haki IFK Mariehamnista 2–0-voiton. Kuopiolaisten osumista vastasivat Jiri Nissinen sekä Aniekpeno Udoh.

– Hyvä ja tasainen peli, mitä meiltä ollaan totuttu näkemäänkin. Mahdollisuuksia maaleihin oli enemmänkin, KuPS-vahti Otso Virtanen summasi.

Kuopiolaiset johtavat sarjaa 37 pisteellä. Eroa maanantaina RoPSia vastaan pelaavaan HJK:hon on kaksi pistettä. Eurokentillä menestyneillä kuopiolaisilla on kuitenkin ottelu vähemmän pelattuna.

Tampereella Ilves jätti viimeistä edellisenä olevan Turun Palloseuran nollille, kun se otti turkulaisista 4–0-voiton.

Jair aloitti Ilveksen maalikarkelot puolen tunnin kohdalla. Naatan Skyttä kaunisteli lukemat 2–0:aan hieman ennen puoliaikaa. Joona Veteli vei tamperelaiset jo kolmen maalin karkumatkalle ottelun 73. minuutilla. Lauri Ala-Myllymäki kaunisteli loppulukemat 4–0 rangaistuspotkusta ottelun lisäajalla.

Tamperelaisten maalikarkeloita synkensi Ilari Mettälän loukkaantuminen. Ilves-hyökkääjän nilkka vääntyi ikävännäköisesti, ja hänet vietiin ambulanssilla jatkohoitoon.

– Koko ajan menetetään hyviä, mukavia jätkiä pitkäksi aikaa. Tulee valitettavia loukkaantumisia. Eihän noille oikein mitään voi, maalinsa puhtaana pitänyt Ilves-vahti Mika Hilander manasi ja viittasi myös Janne Sakselan parin viikon takaiseen loukkaantumiseen.

Espoossa nähtiin kaksi ulosajoa

Myös Espoossa riitti draamaa, kun häntäpään Haka haki Hongasta kauden kolmannen voittonsa 2–1-lukemin.

Honka siirtyi 25. minuutin jälkeen 1–0-johtoon, kun Demba Savage vapautti Macoumba Kandjin,jonka tarkka sijoitus päätyi verkon perukoille. Hetkeä myöhemmin Nasiru Banahene tyhmäili itselleen suoran punaisen, ja espoolaiset joutuivat pelaamaan reilun tunnin vajaamiehisenä.

Haka hyödynsikin ylivoimansa aivan avausjakson päätteeksi, kun Antto Hilska toi vieraat tasoihin ensimmäisen puolikkaan lisäajalla.

Alivoimaisena hyvin pelannut Honka joutui taipumaan 78. minuutilla, kun Hakan Salomo Ojala puski Anton Popovitchin vapaapotkun verkon perukoille. Hetkeä myöhemmin Hakan Jonas Häkkinen katseli toisen kerran keltaista, ja Honka pääsi yrittämään tasoitusta tasalukuisena.

Espoolaisille tarjottiinkin tasoitusta vielä lisäajan viimeisillä hetkillä, kun Savage kaadettiin rangaistusalueella pilkun arvoisesti. Pallon taakse asettunut Lucas Kaufmann kuitenkin epäonnistui, ja Haka pääsi kotimatkalle kolmen pisteen kera.

Honka oli aiemmin hävinnyt Veikkausliigassa vain kertaalleen, kun HIFK haki Tapiolasta kolme pistettä 1–0-voitolla. Se jatkaa sarjataulukossa neljäntenä 27 pisteellä.

– Hirveä taistelu, taistelimme toisen jakson ja maalin jälkeen vain puolustimme, kun Honka sai silti painetta. Sitten mekin saimme punaisen ja Honka painosti vielä enemmän. Näytti siltä, että peli päättyi rankkariin, mutta maalivahti otti älyttömän torjunnan ja pelastuimme, voittomaalin iskenyt Ojala summasi Yle Urheilulle.

Haka nousi voitolla 15 pisteeseen. Samalla se nousi sarjataulukossa kymmenenneksi ohi TPS:n.

– Todella tärkeät kolme pistettä ja tuollaiselta joukkueelta kuin Honka. Tästä on todella hyvä mennä eteenpäin.

Veikkausliigan sarjataulukko löytyy täältä.

Juttua muokattu 21.24: Lisätty kommentteja ja korjattu tieto TPS:n sijoituksesta. Salomo Ojalaa haastatteli Petri Viljanen, Mika Hilanderia Petri Aholaita ja Otso Virtasta Maria Nisula.

Lue myös:

Näin isoista rahoista KuPS taistelee Romaniassa – "Ainutlaatuinen ottelu"

Kommentti: KuPS on yhden voiton päässä jättimäisestä jalkapalloyllätyksestä – seuraavan ottelun panoksena on lähes kolme miljoonaa euroa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat