Suora

  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 5. osakilpailu, Hell RX
  • Urheiluruutu

Kaleva: Juha-Pekka Haataja lopettaa uransa

Juha-Pekka Haataja on SM-liigan historian paras ylivoimamaalien tekijä.

urheilu
Juha-Pekka Haataja
Juha-Pekka Haataja pelasi viimeksi KooKoossa.Tomi Hänninen

Jääkiekkoliigan historian paras ylivoimamaalien tekijä Juha-Pekka Haataja päättää peliuransa, kertoo Kaleva. Kolme Suomen mestaruutta kasvattajaseurassaan Oulun Kärpissä voittanut Haataja jättää kaukalot 37-vuotiaana.

Haataja on voittanut Liigan maali- ja pistepörssin. Suomessa hän on pelannut myös Lukossa, HIFK:ssa ja viimeksi KooKoossa, jossa Haataja teki koronan takia kesken jääneessä Liigassa uransa kolmanneksi parhaat runkosarjapisteet (17+33=50).

Haataja on kiekkoillut ulkomailla KHL:n Atlant Mytistshissä ja Ruotsin liigan Modossa. Hän tähyili viime kauden jälkeen pelipaikkaa Keski-Euroopasta, mutta koronaviruskriisi kariutti suunnitelmat.

– Juniorina en mahtunut B-Kärppiin. Jos olisi sanottu, että tällainen ura tulee, sitä ei olisi uskonut kukaan, 19 ammattilaisvuoden Haataja kertoo.

Lue myös:

SM-liigaan vyöryi nuoria lahjakkuuksia Pohjois-Amerikasta, mutta joillekin ovi on lukossa – ilman pelipaikkaa oleva suomalainen huippulupaus odottaa unelmaansa

Muistatko vielä pistepörssejä dominoineen Ryan Laschin? Takavuosien tehomies palaa Pelicansiin: "Yksi parhaista Euroopassa pelaavista pelaajista"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat