Suora

  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 5. osakilpailu, Hell RX
  • Urheiluruutu

44 vuoden kultajahti jäi taas kesken – kausi oli niin raskas, että KPL:n kapteeni laittaa uransa tauolle: "Ei ollut enää viikonpäivistä tietoa"

KPL joutui tyytymään hopeasijaan. Seura on voittanut SM-kultaa viimeksi vuonna 1976.

pesäpallo
Anssi Lammila
Kouvolan Pallonlyöjien kapteeni Anssi Lammila aikoo pitää välivuoden pesäpallosta. Välivuoden jälkeen ura voisi jatkua mieluummin viuhkan kuin mailan varressa.

Kulunut pesäpallokausi on ollut raskas Kouvolan Pallonlyöjille. Vielä viime keväänä koko kauden alkamisesta ei ollut varmuutta, kun koronavirusepidemia sotki suunnitelmat.

Epidemia aiheutti seuralle lisäkuluja esimerkiksi katsomojärjestelyissä, kun yleisö piti jakaa eri lohkoihin. Kaikki meni uusiksi myös yhteistyökumppaneiden suhteen.

– Tuli sellainen tilanne, että välttämättä ei saada ollenkaan rahaa sisään, KPL:n puheenjohtaja Harri Lehto kertoo.

Loppukaudesta Kouvolan pesäpallostadionin katsomosta aiheutui kohu, kun osa yleisöstä oli pakkautunut tiiviisti turvaväleistä piittaamatta.

Sittemmin yhdellä katsojista todettiin koronavirustartunta.

Lue lisää: Pesisfinaalin katsojalla todettu koronatartunta – lähes 2600 katsojaa istui tiiviissä sumpussa

Nyt Lehto kuitenkin laskee, että vaikeuksista huolimatta seura on tekemässä tällä kaudella talouden osalta lievästi positiivisen tuloksen.

Kolme ottelua viikossa

Lopulta miesten Superpesis-ottelut saatiin käyntiin heinäkuun alussa. Sen jälkeen otteluita piisasi kolmekin viikossa.

KPL:n puheenjohtaja Harri Lehto kuvailee päättynyttä kautta täysin poikkeukselliseksi ja odottamattomaksi.

– Keväällä oli olo, että tänä kesänä ei varmasti pelata pesäpalloa lainkaan. Sitten päästiin pelaamaan, ja loukkaantumisia ja kaikkea on ollut enemmän kuin koskaan. Olo on aika tyhjä, Harri Lehto sanoo.

Vakavin tapaturma sattui elokuussa Joensuun Mailaa vastaan käydyssä ottelussa, jossa pelinjohtaja Iiro Haimi sai pallon päähänsä. Hän joutui aivotärähdyksen vuoksi jäämään joksikin aikaa pois pelikentiltä.

Lue lisää: Vaarallisesti pallon päähänsä saanut pelinjohtaja Iiro Haimi joutui jäämään pois pelikentiltä ja päivätöistä – muun muassa tasapainon kanssa ongelmia: "Päivä kerrallaan"

Lammila jättää joukkueen

Viuhkan varressa oli Iiro Haimin tilalla joukkueen kapteeni Anssi Lammila. Hän sanoo nyt, että kesän tiukka pelitahti tuntui henkisesti ja fyysisesti.

– Ei ollut viikonpäivistä enää tietoa. Oli pelipäivä ja oli välipäivä, ja sillä rallilla mentiin useampi viikko. Se oli sellaista tukka putkella menoa, Lammila sanoo.

Myös joukkueenjohtaja Marko Kivioja muistelee, että joukkue pääsi kesän aikana kiinni rokkareille tyypilliseen ongelmaan: kiivaimpina hetkinä oli hankalaa muistaa, mikä oli reissun seuraava määränpää.

– Tässä oli vähän samanlailla, että oltiinko Seinäjoella vai Kiteellä vai missä me oltiin. Eikä sillä oikeastaan mitään väliä ollut, kunhan nyt mentiin, Kivioja sanoo.

Pesäpallo-ottelu Kouvolan pesäpallostadionilla
Kouvolan Pallonlyöjillä on takanaan tiukka pelikausi. Arkistokuva.Pyry Sarkiola / Yle

Joukkue eteni lopulta finaalipeleihin Sotkamon Jymyä vastaan. Lopputuloksena oli hopeasija, joka on Kouvolan Pallonlyöjille kahdeksas. Kultamitali jäi edelleen saavuttamatta 44 vuoden odotuksen jälkeen.

Viimeisen ottelun jälkeen Lammila päätti, että pelit mailan varressa ovat ohi.

Mieluummin viuhka kuin maila

Anssi Lammila kertoo, että vielä keväällä hän oli miltei raapustamassa jatkosopimusta. Mieli kuitenkin muuttui kauden aikana.

– Näiden kaikkien hässäköiden jälkeen on alkanut tuntua, että nyt olisi aika vetää vähän happea. Ensi vuonnakin on tulossa kovat tavoitteet, joihin pitää sitoutua sataprosenttisesti. Nyt minulla on sellainen olo, että en jaksa enkä pysty siihen.

36-vuotias Lammila korostaa, ettei ura pesäpallon parissa ole välttämättä kokonaan ohi. Hän näkee, että välivuoden jälkeen ura voisi jatkua mieluummin viuhkan kuin mailan varressa.

– Valmennuspuolella voisi olla seuraavat panokset annettavana, Lammila sanoo.

Ensi kesänä hän aikoo kuitenkin pitää taukoa ja seurata pesäpalloa katsomon puolelta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat