1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. vapaaottelu

Makwan Amirkhani pikahälytyksellä kovaan otteluun – "Voin haastaa sarjani kärkikymmeniköstä kenet vain"

Makwan Amirkhani ei ollut Edson Barbozan alkuperäinen vastustaja.

Makwan Amirkhanilla on edessä uran kannalta tärkeä ottelu. Kuva: AOP

Makwan Amirkhanin seuraava vastustaja on selvillä. Suomalainen vapaaottelutähti kohtaa 10. lokakuuta UFC-ottelussa Abu Dhabissa kovista potkuistaan tunnetun Edson Barbozan.

Potkunyrkkeilytaustainen brasilialainen Barboza on voittanut 29 UFC-ottelustaan 20, joista 12 tyrmäyksellä. Amirkhanilla on 20 ottelusta 16 voittoa. Barboza on ollut parhaimmillaan sijoitettuna UFC:n kevytsarjassa neljänneksi. Nykyään 34-vuotias ottelija kamppailee yhtä sarjaa alempana.

Edellisen kerran Amirkhani otteli heinäkuussa, kun hän kukisti anakondakuristuksella Danny Hendryn.

Amirkhani ei ollut Barbozan alkuperäinen vastustaja, sillä hänen piti kohdata Sodiq Yusuff, mutta hän loukkaantui.

– Tottahan minä sitten hyvänä työntekijänä menen ja pelastan firman, Amirkhani veisteli tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

– Minulla on ollut jo pitkään sellainen tunne, että voin haastaa sarjani kärkikymmeniköstä kenet vain. Olen paha vastustaja heistä jokaiselle. Treenien suhteen kaikki on mennyt suunnitellusti ja mieleni on tyyni.

Edson Barboza on tunnettu kovista potkuistaan. Kuva: Getty Images

Se, että Amirkhani sai nopealla hälytyksellä kutsun otteluun, ei haittaa suomalaista.

– Meillä on ollut koko ajan täysi tohina päällä. Alan ammattilaisena on pysyttävä kunnossa ympäri vuoden ja oltava valmiina otteluun heti kun kutsu käy. Nyt tiimi hoitaa paperihommat, sen jälkeen mennään paikan päälle, otetaan iso salkku rahaa ja tullaan kotiin.

Amirkhani aikoo keskittyä tulevaan otteluun omien vahvuuksiensa kautta.

– Minä tulen olemaan ottelun kapellimestari. Päätän, minne kehässä mennään ja mitä siellä tehdään. Ratkaisen ottelun parin ensimmäisen minuutin aikana. Totta kai olen valmis myös täyteen 15 minuuttiin, jos tarve niin vaatii, ottelija toteaa tyynesti.

– Ottelupäivänä voittaa se, joka on enemmän läsnä ja pääsee toteuttamaan itseään paremmin. En aio luoda vastustajasta mitään demoneita omana päähäni. Katsotaan sitten otteluiltana, kuinka kova hän on. Jokaisen ottelutyyli on rakennettu vuosien aikana, eikä sitä pysty hirvittävästi yhteen otteluun muuttamaan. Itse tiedän sen, miten minuun painijana kehässä reagoidaan. Usein se muuttaa vastustajan tyyliä hieman varovaisemmaksi. Tilanteen mukaan siis mennään, Amrikhani sanoi.

Lue myös:

Kommentti: Amirkhanin tavoittelema ottelu isoa nimeä vastaan on lähempänä kuin koskaan – sunnuntain voitto toi turkulaisen uralle kaivattua nostetta 

Makwan Amirkhani nappasi nopean voiton – vastustaja pyörtyi anakondakuristuksessa: "Olen vain liian hyvä tämän liikkeen kanssa" 

Conor McGregor pyörsi jo kolmannen kerran lopettamispäätöksensä – aikoo kohdata nyrkkeilykehässä Manny Pacquiaon