JYP selvittelee kasvomaskipakkoa kotiotteluihin – toimitusjohtaja: "Haluamme, että ottelutapahtuma olisi yleisölle vieläkin turvallisempi"

Tällä hetkellä selvitellään muun muassa sitä, onko maskin käytön velvoittaminen esimerkiksi juridisesti mahdollista.

Jyp Jyväskylä Oy:n toimitusjohtaja Risto Korpela. Kuva: Simo Pitkänen / Yle

Jääkiekon SM-liigakauteen valmistautuva jyväskyläinen JYP selvittelee kasvomaskipakon asettamista kotiotteluihinsa.

Jyp Jyväskylä Oy:n toimitusjohtajan Risto Korpelan mukaan tarkoitus olisi lisätä katsojien turvallisuutta.

– Tämä on vielä selvittelyn alla. Haluamme, että ottelutapahtuma olisi yleisölle vielä entistäkin turvallisempi, kertoo Korpela.

Tällä hetkellä selvitellään muun muassa sitä, onko maskien käytön velvoittaminen katsojilta esimerkiksi juridisesti mahdollista.

– Jyp ottelutapahtuman järjestäjä, mutta ihmisillä on perusoikeutensa. Niistä me keskustelemme useammankin tahon kanssa, kertoo Korpela.

Korpelan mukaan suunnitelmat eivät ole vielä niin pitkällä, että esimerkiksi järjestyksenvalvojille annettavat ohjeet olisivat valmiina niiden varalle, jotka kulkevat hallissa ilman maskia.

Kasvomaskipakko tarkoittaisi kuitenkin, että maskia täytyisi käyttää.

– Tietenkin se tarkoittaisi sitä, että ottelutapahtuman aikana kaikilla olisi katsomossa maskit päässä, kertoo Korpela.

Jyp on jo aiemmin vahvasti suositellut ottelutapahtumiin saapuville katsojille kasvomaskin käyttöä. Ottelutapahtumissa on myös maskeja tarjolla yleisön käyttöön.

Jypin SM-liigakausi käynnistyy perjantaina kotiottelulla Helsingin IFK:ta vastaan. Jypin kotiotteluiden katsojakapasiteetti on ainakin lokakuun ajan 3052 katsojaa.