Suora

  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 5. osakilpailu, Hell RX
  • Urheiluruutu

Jaakko Hännisen pääsy Giroon sai sinetin – "Jaakko on hyvin lupaava ajaja"

Jaakko Hänninen on Suomen ainoa miesajaja lajin korkeimmalla tasolla eli World Tourilla.

pyöräily
Jaakko Hänninen
Tästä kaudesta piti tulla Jaakko Hännisen ensimmäinen kokonainen ammattilaiskausi. Koronaviruspandemia lohkaisi siitä kuitenkin ison osan.Justin Setterfield/Getty Images

Suomalaispyöräilijä Jaakko Hännisen pääsy uran ensimmäiseen suureen etappiajoon sai sinettinsä maanantaina, kun ranskalaistalli La Mondiale julkisti joukkueensa lauantaina alkavaan maantiepyöräilyn Italian ympäriajoon eli Giro d'Italiaan.

Hänninen, 23, on Suomen ainoa miesajaja lajin korkeimmalla tasolla eli World Tourilla. Maantiepyöräilyn palattua koronaviruksen pakottamalta tauolta on nuori suomalaispolkija tehnyt hyvää työtä kolmessa kisassaan. Nyt koittaa sitten ensimmäinen Grand Tour.

– Jaakko on hyvin lupaava ajaja, joka on vasta ammattilaisuransa alkumetreillä. Kisatauolta paluumme jälkeen hän on osoittanut mielenkiintoisia juttuja, tiukoissakin paikoissa. Lombardiassa (elokuussa) hän ajoi ensimmäisen yhden päivän klassikkonsa eikä jäänyt kauas 15:n kärjestä (25:s sija). Nyt hän näkee, mitä kolmen viikon kisaaminen pitää sisällään ja lähtee kisaan kunnianhimoisesti ja päättäväisesti, tallijohtoon kuuluva Laurent Biondi kuvaili Hännistä.

Viimeksi suomalaispyöräilijä on ollut mukana suurissa Italian, Espanjan tai Ranskan ympäriajoissa vuonna 2015. Tuolloin Jussi Veikkanen kisasi sekä Italian että Espanjan ympäriajossa.

– Ensimmäisenä tavoitteena on ajaa kilpailu maaliin saakka. Kolme viikon kisa on todella tiukka setti. Joukkueenjohtajat kertovat tietysti sitten joukkueen tavoitteet ja henkilökohtaisen roolini jokaiselle kisapäivälle. Käytännössä tulen katsomaan yksittäisiä etappeja ja pyrkimään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen irtiotosta, Hänninen sanoi vajaat kaksi viikkoa sitten.

Lue myös:

Jaakko Hännisestä tulee ensimmäinen suomalaispyöräilijä suuressa ympäriajossa viiteen vuoteen – viime aikoina oppia Italian vaaroista ja upea uutinen ensi kaudesta: "Todella iso juttu"

Jaakko Hänninen palasi kotimaisemistaan koronan muuttamaan Ranskaan – pyöräilijän pitkä odotus on vihdoin päättymässä ensi viikolla: "Kisaaminen on tämän homman suola"

Suomalaispyöräilijä kuvasi vasikan kanssa hillittömän treenivideon, josta tuli hitti – tapahtumasarja kuvastaa täydellisesti Jaakko Hännisen suhtautumista urheiluun

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat