Suora

  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 5. osakilpailu, Hell RX
  • Urheiluruutu

HJK sarjakärkeen murskavoitolla RoPSista – Inter ja SJK myös kotivoittoihin

HJK otti kärkipaikan miesten jalkapalloliigassa 4-0-kotivoitolla RoPSista. Illan peleissä kotivoittoihin ylsivät myös Inter ja SJK.

urheilu
HJK:n Kai Meriluoto juhlii tekemäänsä maalia RoPS:in verkkoon.
HJK:n Kai Meriluoto juhlii tekemäänsä maalia RoPS:in verkkoon. Lehtikuva

HJK karkasi sarjassa viimeisenä olevalta RoPSilta jo avausjakson kolmella maalilla. Roope Riski teki kaksi ja Rasmus Schüller yhden.

Toisella puoliajalla Kai Meriluoto, 17, teki uransa ensimmäisen liigamaalin uransa toisessa liigapelissä.

– Olen pitkään unelmoinut, että pääsen tekemään liigassa maalin, ja nyt se tuli. Tuli ihan täydellinen syöttö, ensimmäisellä kosketuksellaan maalannut Meriluoto iloitsi.

– Voitimme Hakan – päävastustajamme, sitten pelasimme hyvin KuPSia vastaan. Tähän otteluun jouduttiin vaihtamaan tolkuttomasti pelaajia, jatkumo mureni, HJK:n valmennuksesta RoPSiin päävalmentajaksi kaksi viikkoa sitten siirtynyt Mikko Mannila viittasi vuokrapelaajiin Klubista.

Interille helpottava voitto

Inter voitti Anthony Annanin, Timo Furuholmin ja Benjamin Källmanin maaleilla FC Lahden 3–0. Voitto oli Interille ensimmäinen sitten elokuun 18. päivän. Väliin mahtui kolme tappiota ja kolme tasapeliä.

Interin maalitehtailun aloitti Anthony Annan, jolle osuma oli kauden ensimmäinen.

– Kolmen maalittoman ottelun jälkeen oli todella tärkeää saada maaliverkot heilumaan. Voitto tuo meille varmasti rutkasti itseluottamusta tuleviin peleihin, Annan iloitsi.

Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli totesi, että parempi joukkue voitti.

– Inter oli koko ajan meitä askeleen edellä. Hävisimme lähes kaikki kaksinkamppailut, ja syöttöpelimme ei toiminut toivotulla tavalla, Zeneli harmitteli.

SJK päihitti HIFK:n

SJK kaatoi HIFK:n 3–2. SJK:lle maalasivat Tuco, Jake Jervis ja Joonas Lepistö, HIFK:lle Sakari Mattila ja Vitinho.

Mattila katseli suoraa punaista korttia ottelun loppuhetkillä, kun konkari rikkoi Muriloa kaksinkamppailutilanteessa.

– Olimme alussa henkisesti heikkoja, emme olleet tarpeeksi kurinalaisia. En tiedä, mistä se johtui, ihmetteli HIFK-valmentaja Teemu Kankkunen.

SJK-hyökkääjä Lepistö puski isännät 3–1-johtoon. Osuma oli 22-vuotiaan lahjakkuuden kauden neljäs. Kaikki neljä maalia ovat syntyneet kuuteen viime otteluun.

– Lepistö on mennyt paljon eteenpäin maalintekijänä, mutta myös kokonaisvaltaisesti. En ole vähään aikaan nähnyt noin hyvää viimeistelijää, kehui SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Kahden tasapelin jälkeen voittokantaan palannut HJK johtaa sarjaa pisteellä KuPSiin, jolla on kaksi ottelua vähemmän pelattuna. Inter on kolmantena.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat