HJK:n vaisu vire päättyi, mutta miten käy tuimassa pokaalijahdissa? "Olemme hukanneet 7–8 pistettä"

HJK:n valmentaja Toni Koskela ei ole ollut tyytyväinen omiensa viimeaikaisiin pistesuorituksiin jalkapallon Veikkausliigassa.

urheilu
Toni Koskela
HJK:n päävalmentaja Toni Koskela. Kuva heinäkuulta 2019.Matti Raivio / AOP

Sarjan hännänhuippu RoPS veti vesiperän maanantaina Helsingissä, kun HJK hankki 4–0 (3-0)-voiton ilman sen suurempia ponnisteluja. Vaihteeksi päävalmentaja Toni Koskela pystyi analysoimaan suojattiensa esitystä tasapainoiseksi suoritukseksi. RoPS ei ollut kuitenkaan kunnon mittari Klubille.

Kaikkiaan kauden 18 liigaottelusta HJK on hävinnyt vain kaksi, mutta neljästä RoPSia edeltäneestä pelistään sarjan jokavuotinen ykkössuosikki oli voittanut vain kertaalleen.

– Itse pelitapahtumissa ei ole ollut niin paljon korjattavaa, vaikka tulos on jäänyt vajaaksi. Sanoisin, että meillä oli edellispelissä (HJK-TPS 2–2) esimerkiksi tuplamäärä maalipaikkoja tähän (RoPS-peli) verrattuna. Aina pitää katsoa tuloksen taakse, muistutti Koskela.

HJK-luotsi nosti esille, että sarjan kärkikaksikko HJK (18 ott. 38 pist.) ja KuPS (16 ott. 37 pistettä) on kerännyt pisteitä yli kahden pisteen keskiarvolla, jota ei ole nähty pääsarjassa vähään aikaan.

– Kaksi hyvää joukkuetta on taistelemassa mestaruudesta ja sitten on vielä seitsemän, kahdeksan pisteen päässä muutama muukin joukkue. Meillä on jäljellä yhdeksän peliä, joissa keskitymme ihan omaan suoritukseen, emmekä pohdi KuPSin mahdollisia eurokiireitä, Koskela vastasi uteluihin.

– Aina pitää parantaa. Me olemme itse hukanneet tässä sellaiset seitsemän, kahdeksan pistettä. Ne pienet asiat – varsinkin kun liikutaan omassa ja vastustajan boksissa – tulee laittaa kuntoon, jotta otamme enemmän kolmen pisteen voittoja.

Koskela ei osannut sanoa, onko HJK:n suunta vielä oikea. RoPSia vastaan puolustus toki toimi, mutta viime torstaina joukkue päästi valmentajan mukaan kaksi omiin lähes tyhjästä TPS:aa vastaan.

Lauantaina HJK:lla on edessä Suomen cupin finaali Interiä vastaan Turussa klo 14 alkaen. Klubi on valloittanut cupin kertaalleen (v. 2017) viimeisen viiden vuoden aikana.

– Siitä on pitkä aika, kun pelasimme Interiä vastaan, taisi olla kolmannella kierroksella (Inter voitti sen 1–0). He pelaavat tosi vahvaa miesvartiointia, mitä kukaan muu joukkue ei tässä sarjassa tee niin selvästi. Sillä lailla Inter on erilainen vastustaja, mihin me olemme viime aikoina tottuneet, Koskela ehti jo puntaroida hieman seuraavaa haastetta Yle Puheen kierrosselostaja Petri Viljaselle.

Lue myös:

HJK sarjakärkeen murskavoitolla RoPSista – Inter ja SJK myös kotivoittoihin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat