1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Tampa Bayn tähdet menivät lähes sanattomiksi mestaruudesta – kapteeni Stamkos pääsi nostamaan pokaalia: "Tämä ei tunnu vielä todelliselta"

Tampa Bay voitti Stanley Cupin toisen kerran seurahistoriassaan. Edellinen kerta oli vuonna 2004.

Steven Stamkos sai Stanley Cup -pokaalin NHL:n komissionaarilta Gary Bettmanilta. Kuva: Getty Images

Tampa Bay Lightningin kapteeni Steven Stamkos pystyi pelaamaan pudotuspeleissä vain kaksi minuuttia ja 47 sekuntia. Alavartalovammasta kärsivä Stamkos kävi jäällä kolmannessa finaalissa ja teki myös maalin. Kuudennen finaalin jälkeen Stamkos pääsi juhlimaan mestaruutta, kun Tampa Bay löi Dallasin 2–0 ja vei mestaruuden voiton 4–2.

– Tämä ei tunnu vielä todelliselta. Olen todella ylpeä jokaisesta pelaajasta tässä joukkueessa. Tätä oli uskomatonta katsoa. Olen sanaton, Stamkos sanoi NHL:n sivuilla.

Tampan ruotsalaispuolustaja Victor Hedman valittiin pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi.

– Kolmas erä oli luultavasti elämäni pisin erä. En löydä sanoja. Toivoisin, että perheeni ja fanit voisivat olla täällä, mutta tunsimme tuen, joka tuli kotoa. Niin paljon tunteita yhtä aikaa. Sitä on vaikea kuvailla, Hedman hehkutti.

Dallasin pelaajat joutuivat pettymään raskaiden pudotuspelien ja kuplassa vietetyn ajan jälkeen.

– Nyt ei ole mitään tunteita. Tämä vain loppui. Taistelimme lujasti. Ei ole helppoa olla ilman perhettä kaksi kuukautta, Starsin maalivahti Anton Hudobin sanoi.

Lue myös:

Tampa Bay voitti Stanley Cupin – neljän suomalaisen edustaman Dallasin taistelu ei riittänyt