Suora

  • Elävä arkisto esittää

Dallasin tähtipelaajat musertuivat finaalitappion jälkeen – Tyler Seguin sanoi suoraan mielipiteensä NHL-kuplassa vietetystä ajasta

Dallasin tähtihyökkääjät Jamie Benn ja Tyler Seguin ottivat finaalitappion todella raskaasti.

Stanley Cup
Tyler Seguin ja Jamie Benn
Jamie Benn ja Tyler Seguin ovat kuuluneet useita vuosia Dallasin avainpelaajiin.Getty Images

NHL:n mestaruus ratkesi vuonna 2020 poikkeuksellisesti vasta syksyllä koronaviruksen runtelemalla kaudella. Tampa Bay Lightning nitisti kuudennessa finaaliottelussa Dallas Starsin 2–0 ja voitti finaalisarjan otteluvoitoin 4–2.

Kun Lightningin pelaajat pääsivät nostamaan Stanley Cup -pokaalin ilmaan tyhjille katsomoille, Starsin pelaajat joutuivat poistumaan kuukausien NHL-kuplassa vietetyn ajan jälkeen tyhjin käsin.

Dallasin kokeneet tähtipelaajat olivatkin lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen täysin rikki.

– Tämä on todella syvältä. Olen kulkeneet pitkän tien tämän ryhmän kanssa. Onhan tämä raskasta, olimme kahden voiton päässä Stanley Cupista, vähäsanainen ja silmin nähden musertunut Stars-kapteeni Jamie Benn kertoi.

Tyler Seguin
Tyler Seguin (oik.) väänsi laidassa Tampan Ryan McDonaghia vastaan.Getty Images

Dallasin Tyler Seguinilla on Stanley Cup voitettuna vuodelta 2011 Bostonin riveistä, mutta se tuskin tällä hetkellä lämmittää hyökkääjän mieltä. Seguin teki 13 pistettä 26 pudotuspeliottelussa.

Seguin nosti ottelun jälkeen esiin joukkueen kokoonpanoon kesken pudotuspelien nousseita pelaajia, joihin kuului muun muassa upeasti pelannut Joel Kiviranta.

– Olen ylpeä seurasta ja jätkistä. Jotkut loukkaantuivat, mutta saimme tilalle aina uusia hyviä pelaajia. Onnittelut Tampalle, he ansaitsivat voiton, Seguin alleviivasi.

NHL-kausi keskeytettiin maaliskuun alussa koronapandemian takia. Vasta elokuussa alkaneet pudotuspelit pelattiin tyhjille katsomoille ja NHL-kupla kesti finaalijoukkueiden pelaajille yli kaksi kuukautta. Pelaajat eivät saaneet poistua hotellin ja hallin ulkopuolelle.

– Se oli kovinta ja samalla hauskinta aikaa, mitä olemme ammattilaisena kokeneet. Moni tässä liigassa ei ole saanut mahdollisuutta tuntea tällaista painetta. Se oli fyysisesti raskas jyystö.

– NHL-kuplasta ei voi sanoa mitään positiivista, se oli syvältä. Nyt odotan, että pääsen perheeni ja ystävieni pariin, Seguin sanoi.

Lue myös:

Kommentti: NHL:n malliseura nousi koirankopista kattohuoneistoon – sydänsurut tekivät Tampasta Stanley Cup -mestarin

Tampa Bayn tähdet menivät lähes sanattomiksi mestaruudesta – kapteeni Stamkos pääsi nostamaan pokaalia: "Tämä ei tunnu vielä todelliselta"

Tampa Bay voitti Stanley Cupin – neljän suomalaisen edustaman Dallasin taistelu ei riittänyt

Lähteet: NHL

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat