Suora

  • Elävä arkisto esittää

Päähän kohdistuneisiin taklauksiin liittyviin tuomioihin uusia linjauksia SM-liigan hallitukselta – viime kauden uudistuksesta luovutaan

SM-liigan hallitus on viilannut uusiksi päähän kohdistuneisiin taklauksiin liittyvää rangaistuslinjaa kauden kynnyksellä.

jääkiekko
Otto Kivenmäkeä talutetaan pois jäältä.
Ässien Otto Kivenmäki loukkaantui Nemecekin taklauksesta vakavasti viime helmikuussa ja hänet talutettiin pois jäältä.AOP

Jääkiekon SM-liigan hallitus on päättänyt muuttaa päähän kohdistuneisiin taklauksiin liittyviä rangaistustoimia (siirryt toiseen palveluun). Viime kaudella kurinpidossa noudatettiin päähän kohdistuneiden taklausten osalta vähintään viiden ottelun minimirangaistusta. Nyt tästä on luovuttu.

SM-liigan tiedotteessa kerrotaan, että viime kaudella noudatettu linjaus aiheutti sen, että joistain tilanteista viiden pelin pelikielto koettiin liian kohtuuttomaksi. Torstaina alkavalla kaudella selkeästä päähän kohdistuvasta taklauksesta annetaan viiden ottelun mittainen pelikielto.

Tiedotteessa korostetaan, että rangaistus voi nousta yli viiteen peliin, mikäli teko osoittaa moitittavuutta, kuten esimerkiksi taklauksessa hyppäämistä, tarkoituksellisesti päähän suunnattua kontaktia tai pelitilanteeseen nähden liian kovaa vauhtia.

– Päädyimme tämänkaltaiseen malliin tehtyämme ensin laajan kyselyn eri toimijoiden kesken. Uskon, että tämä on toimiva uudistusaskel kurinpitojärjestelmän kehittämiseksi, SM-liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä kertoo.

Kurinpitodelegaation lisäksi tilanteita käy läpi erikseen nimetty tarkastelutyöryhmä. Ryhmän kokoonpano koostuu SM-liigan ja Pelaajayhdistyksen nimeämistä henkilöistä.

Viime kaudella SM-liigassa päähän kohdistuneet taklaukset puhuttivat paljon.

Lue myös:

JYP selvittelee kasvomaskipakkoa kotiotteluihin – toimitusjohtaja: "Haluamme, että ottelutapahtuma olisi yleisölle vieläkin turvallisempi"

Kaleva: Juha-Pekka Haataja lopettaa uransa

SM-liigan pomo Heikki Hiltunen: Seurat kestäisivät vain muutaman kierroksen tyhjille katsomoille – "Sen jälkeen on pakko tehdä sopeutustoimia"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat