Suora

  • Urheiluruutu
  • DreamHack Open Fall 2020
  • "Täällä voin olla oma itseni" - Malou löysi turvapaikkansa roller derbystä
  • Urheiluruutu

Huuhkajilla tiukka rutistus lokakuun maaotteluissa: "Palautumisaika jää hyvin vähäiseksi"

Huuhkajilla on todellinen ottelusuma edessään, kun joukkue kohtaa Puolan, Bulgarian ja Irlannin vain reilun viikon sisällä.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Teemu Pukki
Huuhkajien tähtihyökkääjältä Teemu Pukilta odotetaan jälleen tehoja lokakuun maaotteluissa.Tomi Hänninen

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva joutuu taktisten asioiden lisäksi pohtimaan pelaajien kuormitusta lokakuun maaotteluissa.

Ensin Huuhkajat kohtaa Puolan harjoitusottelussa vieraskentällä 7. lokakuuta, minkä jälkeen joukkue palaa Helsinkiin kohdatakseen Kansojen liigan otteluissa Bulgarian 11.10. ja Irlannin vain kolme päivää myöhemmin 14.10.

Puola-ottelussa joukkueella on käytössään kuusi vaihtoa ja Kansojen liigassa vaihtomäärä on nostettu syyskuun otteluista viiteen, mikä voi auttaa kuormituksen jakamisessa. Toisaalta vaihtorumba voi sekoittaa peliä.

– Toki nykysysteemissä palautumisaika jää hyvin vähäiseksi. Nämä Kansojen liigan pelit ovat kuormittavia pelejä kaikille pelaajille. Siinä on tosiaan vain kaksi välipäivää ja sitten taas mennään. Kyllä tässä on jo mietitty etukäteen tiettyjä skenaarioita peluuttamisen ja taktisten variaatioiden suhteen, Kanerva totesi tiedotustilaisuudessa.

Niki Mäenpää palaa maajoukkueeseen

Kanerva julkisti tiistaina Suomen joukkueen lokakuun maaotteluihin. Listalla on 26 pelaajaa, joista 24 on käytettävissä Puola-ottelussa.

Mielenkiintoinen valinta oli kokeneen, 35-vuotiaan maalivahdin Niki Mäenpään kutsuminen mukaan kolmosmaalivahdiksi. Mäenpää korvaa Anssi Jaakkolan, joka on saanut perheenlisäystä ja jää kotiin perheensä tueksi. Kanervan mukaan Mäenpää ei jatka Englannin Mestaruussarjassa pelaavassa Bristol Cityssä ja etsii parhaillaan uutta joukkuetta. Edellisen kerran hän on pelannut maajoukkueessa talvella 2016.

– Maaliskuussa jo puhuimme, että voisiko hän tulla mukaan ja hän sanoi olleensa kiinnostunut. Nyt tarvitsemme kolmosvahdin ja hän tulee mielellään mukaan. Hän tuntee joukkueen, sen toimintatavat ja sopeutuu hyvin tähän joukkueeseen, Kanerva avaa.

Syyskuun Kansojen liigan otteluista poiketen Huuhkajien riveihin saatiin tällä kertaa pelaajia myös Pohjois-Amerikan MLS-liigasta. Montreal Impactin Jukka Raitala ja Lassi Lappalainen ovat mukana Bulgariaa ja Irlantia vastaan. MLS:ssä myös pelaavaa, Minnesotaa edustavaa Robin Lodia ei kuitenkaa listalta löydy.

– MLS-seurojen kanssa on käyty pitkä keskusteluja pelaajien saamisesta. MLS:ssä pelataan maaotteluikkunan aikana, mikä tuo tiettyä päällekkäisyyttä. Jukka ja Lassi ovat nyt mukana Kansojen liigan otteluissa, mutta Robinin kohdalla päätettiin, että hän jättää tämän tapahtuman väliin, Kanerva kertoo.

Joukkueen puolustuspäähän palaavat myös Joona Toivio ja Paulus Arajuuri.

Loukkaantuneiden listalla ovat maajoukkuemiehistä Petteri Forsell ja Sauli Väisänen. Puolassa pelaavan Santeri Hostikan joukkue Pogon Sczcecin on karanteenissa koronatartuntojen takia.

Puolan päävalmentaja koronakaranteenissa – harjoitusottelu silti toteutumassa

Puolan miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Jerzy Brzeczekin kerrottiin viime viikolla saaneen koronatartunnan ja on nyt karanteenissa. Kanervan mukaan ottelu on kuitenkin näillä näkymin toteutumassa.

– Kyllähän se tilanne vähän huolestuttava on, kieltämättä. Toivottavasti ei eskaloidu tästä sen suuremmin. Tällä hetkellä mennään suunnitelmien mukaan ja toivotaan, ettei mitään yllättävää tule ilmi, Kanerva toteaa.

Puola kuuluu toistaiseksi Suomen terveysviranomaisten määrittämien "vihreiden maiden" joukkoon, joita matkustusrajoitukset karanteeneineen eivät koske.

Lue lisää:

Huuhkajien luottotopparit ja konkarivahti palaavat – Markku Kanerva nimesi joukkueensa maaotteluihin

Huuhkajat onnistui kovassa tempussa, joka on ollut harvinaista herkkua – seuraavaksi Markku Kanerva kohtaa positiivisen ongelman: "Paljon joutuu pähkäilemään"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat