Suora

  • Urheiluruutu
  • DreamHack Open Fall 2020
  • "Täällä voin olla oma itseni" - Malou löysi turvapaikkansa roller derbystä
  • Urheiluruutu

Djokovic pyöritti ruotsalaistoivon kentän pintaan Ranskan avointen ensimmäisellä kierroksella

Serbialaistähti kaatoi Ranskan avointen avauskierroksella Ruotsin Mikael Ymerin.

tennis
Novak Djokovic
Novak Djokovic jyräsi helppoon voittoon Ranskan avointen avauskierroksella.EPA

Miestenniksen kaksinpelikärki Novak Djokovic hakee tennishistoriaa Ranskan avoimista pyrkiessään vuosikymmeniin ensimmäiseksi kaikki neljä grand slam -turnausta vähintään kaksi kertaa voittaneeksi pelaajaksi. Turnausmatka alkoi helpolla 6–0, 6–2, 6–3 -voitolla 22-vuotiaasta ruotsalaisesta Mikael Ymeristä.

Djokovicille voitto oli tämän vuoden 32:s. Tappioita on tasan yksi, se tuli Djokovicin tultua hylätyksi Yhdysvaltain avoimissa. Seuraavaksi Djokovic kohtaa Liettuan Ricardas Berankisin.

Maailmanlistalla 80:ntena oleva Ymer ennakoi supertähden kohtaamista toteamalla ottelun olevan "hyvä mittari siitä missä menen" lajieliitin suhteen. Kovin lähellä ei ruotsalainen ollut varsinkaan avauserässä, jonka Djokovic voitti 22 minuutissa.

Toisessa erässä Ymer pääsi jo pisteille ja 2–2:een, mutta sen jälkeen ero jälleen repesi Djokovicin jyrätessä. Kolmas erä oli vielä hieman tasaisempi, mutta Djokovicin hallinnalle ei silti ollut vastaan sanottavaa.

– On aina miellyttävää palata Pariisiin ja tälle tärkeälle Philippe Chatrier -kentälle. Tunnelma on vähän erilainen nyt kun faneja on vähän, mutta itselläni piisaa motivaatiota voittaa turnaus, Ranskan avoimet urallaan "vain" kerran eli 2016 voittanut Djokovic sanaili.

Kontinen kentälle keskiviikkona

Suomen nelinpeliässä Henri Kontinen aloittaa Pariisissa keskiviikkona saksalaisen Jan-Lennard Struffin parina. Viime talvena yhteistyön aloittanut pari pelaa toisessa grand slam -turnauksessaan. Tammikuussa Australiasta heltisi paikka puolivälierissä, mutta Yhdysvaltain avoimiin Kontinen ei matkustanut koronaviruspandemian takia.

Kontisen paras saavutus Pariisissa on puolivälieräpaikka vuodelta 2018, jolloin parina oli Australian John Peers. Struffin kanssa hän avaa pelit Roland Garrosin massakentillä viidenneksi sijoitettua paria Ivan Dodig Kroatia/Filip Polasek Slovakia vastaan.

– Massa sopii meille ihan hyvin. Koetetaan tehdä tulosta ja nauttia, Kontinen arvioi Tennisliiton tiedotteessa ennen Ranskan avoimia.

Pariisin kaksinpelissä Emil Ruusuvuori karsiutui jo sunnuntaina. Tiistaina katkesi suomalaissyntyisen, Sveitsiä edustavan Henri Laaksosen tie. Laaksonen hävisi neljässä erässä Uruguayn Pablo Cuevasille.

Päivitetty kello 21.46: Täydennetty juttua Henri Kontisesta kertovalla osiolla.

Lue myös:

Ranskan avoimet on Medvedeville ylitsepääsemätön haaste – ei vieläkään yhtään otteluvoittoa

Nadal totuttelee kylmyyteen ja hitaisiin palloihin

Kommentti: Ruusuvuoren Ranskan avoimista pannukakku – massakenttäpeli yhä suurin huolenaihe

Karsinnoista pääsarjaan noussut ranskalainen yllätti Emil Ruusuvuoren Ranskan avointen avauskierroksella – "Olosuhteet olivat absurdit"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat