Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Helsingin salibandyn MM-kisojen uusi ajankohta julki – turnaus naisten kisojen kanssa osittain päällekkäin, näin IFF selittää sitä

Miesten ja naisten salibandyn MM-kisat on tarkoitus järjestää ensi vuoden loppupuolella.

F-liiga (miehet)
Suomen kannattajat Prahan MM-kisoissa 2018.
Suomi on hallitseva salibandyn maailmanmestari.Ville Vuorinen / Salibandyliitto

Helsingissä järjestettävien salibandyn MM-kisojen uusi ajankohta on julkaistu. Kisat piti järjestää 4.–12.12.2020, mutta pandemian takia kisat siirrettiin vuodella. Keskiviikkona Kansainvälinen salibandyliitto IFF tiedotti, että uusi ajankohta on 3.–11.12.2021.

IFF:n pääsihteeri John Liljelund kertoo Yle Urheilulle, että Suomi pelaa alkulohkossa turnauksen kolmena ensimmäisenä päivänä. Ottelut järjestetään Helsingin areenassa ja Helsingin jäähallissa.

Vuoden 2021 marraskuu ja joulukuu täyttyvät näin salibandyn MM-kisoilla, koska myös naisten MM-kisat on tarkoitus pelata silloin Ruotsissa Uppsalassa. Naisten kisoja siirrettiin uuteen ajankohtaan 27.11.–5.12. eli miesten ja naisten kisoja pelataan kolme päivää päällekkäin.

– Vähän jouduttiin sovittelemaan ja löytämään ratkaisuja, IFF:n pääsihteeri Liljelund kertoo.

Liljelundin mukaan kisojen päällekkäisyys johtuu siitä, että Uppsalassa on käynnissä ennen kisoja iso kongressi, eikä kisoja pystytty siirtämään aiemmaksi.

– Kongressi on vienyt kaupungin hotellikapasiteetin ja he myös käyttävät samaa hallia. Puhuimme kongressijärjestäjien kanssa, mutta he lopettavat tilaisuutensa perjantaina ja naisten kisat alkavat lauantaina.

Millaisia haasteita päällekkäisyys aiheuttaa?

– Tv-aikataulujen kannalta se aiheuttaa töitä, mutta pääasia on, että saadaan pelata. Toivomme kuitenkin, että tämä tuo enemmän näkyvyyttä molempia kisoja kohtaan, Liljelund sanoo.

Karsintojen jälkeen kisoihin selvitti tiensä 16 joukkuetta. Miesten kisoissa mukana ovat muun muassa Yhdysvallat, Australia ja Thaimaa.

Onko vielä kisojen järjestämisestä puhuttu, jos pandemia on vielä silloin voimissaan?

– Nyt on liian aikaista sanoa mitään, mikä on tilanne pandemian osalta silloin. IFF:ssä noudatetaan viranomaisten ohjeistuksia, ja jos pandemia jatkuu ensi vuoden joulukuussa, silloin pitää lähempänä miettiä, mitä voidaan tehdä.

Liljelund arvioi aiemmin Yle Urheilulle, että IFF:lle tulee noin 450 000 euron tappiot tänä vuonna, koska MM-kisoja ei järjestetä.

Lue myös:

Nelinkertainen maailmanmestari pettyi MM-kotikisojen siirtämisestä, vaikka pitää ratkaisua oikeana – "Toivotaan, että kaikilla riittää nälkä ja halu vuoden päähän"

Salibandyn miesten MM-kotikisat siirretään vuodella, liki puolen miljoonan tappiot – "Tavoitteena on pitää kisat mahdollisimman täysimääräisenä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat