Henri Kontisen urakka Ranskan avoimissa kesti vain 71 minuuttia – "Vartti meni ja oltiinkin jo pukuhuoneessa"

Henri Kontisella on ollut vaikeaa koronatauon jälkeen.

Henri Kontinen passitettiin katsomoon keskiviikkona. Kuva: Getty Images

Henri Kontisen urakka tenniksen Ranskan avointen nelinpelissä jäi vain yhden ottelun mittaiseksi. Kontinen ja hänen saksalainen parinsa Jan-Lennard Struff taipuivat keskiviikkona avauskierroksella kroatialaiselle Ivan Dodigille ja slovakialaiselle Filip Polasekille erin 3–6, 1–6.

Turnauksessa viidenneksi sijoitettu pari tarvitsi Kontisen ja Struffin kaatamiseen vain tunnin ja 11 minuuttia.

– Vaikeaa oli monellakin osa-alueella, henkilökohtaisesti varsinkin.

Ensimmäinen erä ratkesi neljännessä pelissä, kun Dodig ja Polasek ottivat syötönmurron. Toisessa erässä Kontinen ja Struff voittivat ainoastaan ensimmäisen pelin. Kontisella ja Struffilla oli ottelussa kolme murtopalloa, mutta pari onnistunut voittamaan niistä yhtäkään.

– En tiedä, mikä siinä mätti, aika surkeaa oli. Vastustajapari palautti hyvin. Tuntui, että olimme mukana oikeastaan jokaisessa heidän syötössään ja myös matsissa. Mutta avauserä meni yhdellä murrolla, ja toinen erä karkasi sitten käsistä nopeasti. Vartti meni ja oltiinkin jo pukuhuoneessa, Kontinen summasi ottelua

Koronatauon jälkeen Kontisen tilillä on yksi voitto ja kolme tappiota.

– Aika erikoinen vuosi. Pelasimme yhdessä vain viisi kisaa, se on aika vähän. Ja harmi, että vain kahteen grand slamiin pääsi tänä vuonna, mutta nyt meni näin, minkäs teet.

Vaikka Kontisen peli ei ole viime aikoina kulkenut, ei hän ole lyömässä hanskoja tiskiin.

– Jos en nauttisi pelaamisesta, en olisi täällä. Tämä on ollut erilainen vuosi, mutta toivon mukaan päästään taas takaisin normaalimpaan ja pelaamaan myös yleisön edessä.

Struff ja Kontinen eivät ole vielä keskustellut seuraavista peleistä. Struffin urakka jatkuu Pariisissa vielä kaksinpeleissä.

Kontista haastatteli Helen Scott-Smith.

Lue myös: