Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu

Pistekeskiarvo ratkaisee tarvittaessa myös SM-liigan runkosarjan sijoitukset – otteluita voi jäädä kokonaan pelaamatta

SM-liiga alkaa torstaina poikkeustilanteessa.

Jääkiekon miesten SM-liiga
saipa jukurit
SaiPan huippuvahvistus Jarno Koskiranta taklasi viime viikolla harjoitusottelussa Jukureita vastaan.AOP / Mikko Lieri

Jääkiekon SM-liiga on tarkentanut sijoitusten määräytymisen runkosarjassa koronaepidemian aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Sarjasijoitus määräytyy torstaina alkavalla kaudella tarvittaessa pistekeskiarvon perusteella.

Kriteereissä on lisäksi määritelty minimiottelumäärä playoffs-otteluihin jatkaville joukkueille.

Mahdollisesti koronanepidemian vuoksi pelaamatta jäävät ottelut pyritään siirtämään toiseen ajankohtaan. Jos tämä ei ole mahdollista, näiden otteluiden osalta Liigassa ei tuomita luovutusvoittoja tai -häviöitä. Tässä tilanteessa ottelu voi jäädä pelaamatta, eikä sitä huomioida sarjataulukossa.

Jos runkosarja päättyy tilanteessa, jossa otteluita on jäänyt pelaamatta, sarjasijoitus määräytyy pistekeskiarvon perusteella. Pudotuspeleihin päästäkseen joukkueella on kuitenkin oltava vähintään puolet eniten pelanneen joukkueen otteluiden määrästä pelattuna.

Jos joukkueiden ottelukohtainen pistekeskiarvo on poikkeustilanteen kriteerien voimassa ollessa sama kahden joukkueen välillä, kolmen pisteen voittojen lukumäärä määrittää niiden järjestyksen taulukossa. Siitä eteenpäin ovat voimassa normaalit sarjataulukon järjestämiskriteerit.

Viime viikolla Jääkiekkoliitto ilmoitti, että sen alaisissa sarjoissa joukkueiden järjestys määräytyy kaudella 2020-21 kokonaispistemäärän sijasta pistekeskiarvon mukaan. Syynä muutokseen on koronaviruksen tuoma epävarmuus kiekkokauden pelaamiseen ja pandemian mahdolliset vaikutukset ottelumääriin.

Lue myös:

"Tämän luokan pakkeja ei ole ihan hetkeen TPS:n rosterissa nähty" – Ville Lajunen vahvistaa turkulaisjoukkuetta

Raportti: Koronapandemiasta SM-liigaseuroille 15 miljoonan euron tulonmenetykset – myös alkavalle kaudelle miljoonaluokan uhkakuvat

Päähän kohdistuneisiin taklauksiin liittyviin tuomioihin uusia linjauksia SM-liigan hallitukselta – viime kauden uudistuksesta luovutaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat