Henrik Lundqvistin pitkä ura New York Rangersissa katkesi tylysti – seura osti sopimuksen ulos

Henrik Lundqvistin aikakausi New York Rangersissa päättyy.

Henrik Lundqvist torjui Rangersin maalilla 15 vuotta. Kuva: Getty Images

Jääkiekon NHL-seura New York Rangers on ostanut maalivahtinsa Henrik Lundqvistin, 38, sopimuksen ulos. 15 vuotta seuraa edustaneella ruotsalaisella oli vielä ensi kauden kattava sopimus.

Lundqvist oli vuosikausia yksi NHL:n tunnetuimmista maalivahdeista ja palkittiin vuonna 2012 Vezina-palkinnolla sarjan parhaana veräjänvartijana. Hän menetti paikkansa Rangersin ykkösmaalivahtina viime talvena ja pelasi kauden aikana vain 30 ottelussa.

– Olemme uskomattoman kiitollisia siitä, mitä hän on tehnyt organisaatiollemme. 15 vuoden aikana hänestä tuli yksi kaikkien aikojen parhaista maalivahdeista ja kovimmista kilpailijoista tässä lajissa. Hän tulee aina olemaan osa Rangers-perhettä, seuran organisaatiojohtaja James L. Dolan sanoi tiedotteessa.

Lundqvist itse kiitti seuraa vuolaasti Twitter-tilillään tylystä lopusta huolimatta.

– Saavuin tänne suurin toivein, mutta en olisi voinut villeimmissä unelmissanikaan kuvitella, millainen uskomaton matka tästä on tullut, Lundqvist kirjoitti.

– Tämän seuran edustaminen on ollut elämäni suurin ylpeyden ja ilon lähde. Olen kiitollinen mahdollisuuksista, ystäväsuhteista ja upeista muistoista.

Vuoden 2000 NHL-draftin seitsemännellä kierroksella varattu Lundqvist pelasi Rangersissa 887 ottelua voittaen niistä 459. Hän on NHL:n kaikkien aikojen voittolistalla kuudentena ja Pohjois-Amerikan ulkopuolelta tulleista vahdeista ykkösenä. Himoituin titteli, Stanley Cup, jäi Lundqvistilta kuitenkin Rangersissa voittamatta.

Ruotsin maajoukkueessa Lundqvist on voittanut yhden olympiakullan ja yhden maailmanmestaruuden. Maalivahdin uran jatkosuunnitelmista ei ole vielä tietoa.

Lue myös: