1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. ampumahiihto

Ampumahiihdon maailmancupiin kaksi väliaikaista sääntömuutosta – nuorille kilpailijoille uusi porkkana laduille

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU kertoi sääntömuutoksista tulevalle kaudelle.

Kaisa Mäkäräinen päätti uransa Kontiolahdella maaliskuussa. Kuva: Tomi Hänninen

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU on tehnyt alkavalle maailmancup-kaudelle kaksi väliaikaista sääntömuutosta (siirryt toiseen palveluun) koronapandemian vuoksi.

Normaalisti ampumahiihtäjien on pitänyt kilpailla ja saavuttaa pisteitä ensin alemmalla tasolla, IBU-cupissa, ennen kuin ovat saaneet paikan maailmancupiin. Nyt jokaisella maalla voi olla joukkueessaan kaksi miestä ja kaksi naista, jotka eivät ole läpäisseet karsintaa.

Uusi sääntö mahdollistaa esimerkiksi ampumahiihtoon maastohiihdon puolelta siirtyneen ruotsalaisen Stina Nilssonin hyppäämisen suoraan maailmancupin kilpailuihin.

Toinen viilaus on tehty sääntöön, jonka mukaan urheiljoiden kaksi kauden heikointa kisaa jätetään pois pistetaulukoista. Alkavalla kaudella luku on nostettu neljään.

Lisäksi IBU kertoi uuden tummansinisen liivin lanseeraamisesta. Maailmancupin kokonaistilanteessa korkeimmalla oleva alle 25-vuotias kilpailija saa pukea tummansinisen liivin päälleen laduille.

Ampumahiihdon maailmancup alkaa marraskuussa Kontiolahdelta.

Lue myös:

Sääntömuutos mahdollistaa ampumahiihtodebytantti Stina Nilssonin kilpailemisen jo Kontiolahdella

Kontiolahti saa toisen maailmancup-kilpailun – syynä koronaviruspandemia

Kontiolahden maailmancup aiotaan edelleen järjestää yleisön kera – kisajärjestäjä odottaa nyt jännityksellä liiton päätöksiä