Suora

  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

LA Lakers tyrmäsi tähtiensä johdolla Miami Heatin NBA:n ensimmäisessä finaalissa – "Olin vähän hermostunut"

Miami aloitti avausfinaalin väkevästi, mutta LA Lakers nousi nopeasti johtoasemaan, eikä luopunut siitä.

NBA
Anthony Davis ja LeBron James vierekkäin kentällä.
Kuvassa LA Lakersin tähtipelaajat Anthony Davis (vas.) ja LeBron James.Getty Images

Los Angeles Lakers on voittanut koripallon NBA:n ensimmäisen finaalin. LA Lakers voitti varhain torstaiaamuna Miami Heatin pistein 116–98. Finaalisarjan voittoon vaaditaan neljä voittoa.

Lakersin syömähammas avausfinaalissa oli Anthony Davis, joka pussitti 34 pistettä, poimi yhdeksän levypalloa ja antoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Hyvää tulitukea Davis sai kymmenettä kertaa NBA:n finaaleissa pelaavalta LeBron Jamesilta, joka kirjasi tilaston 25/13/9.

Davis myönsi pelin jälkeen, että avausfinaali jännitti häntä.

– Olin vähän hermostunut. Tämä on se hetki, mitä olen odottanut koko urani ajan. Kun peli alkoi, menin vain kentälle ja pelasin koripalloa. Haluan hyödyntää tämän tilaisuuden, sillä näitä ei tule uran aikana liian montaa eteen, Davis sanaili.

James on NBA-historian neljäs pelaaja, joka pelaa kymmenennen kerran NBA:n finaaleissa.

– Paljon töitä on vielä edessä. Homma on vielä kesken. Yhden finaalin voitto ei riitä meille, James kiteytti.

Miami aloitti ottelun vahvasti ja johti ottelua ensimmäisellä neljänneksellä jo 13 pisteellä, mutta Lakers nousi nopeasti rinnalle ja ohi. Puoliajalla Lakers johti ottelua jo pistein 65–48. Kolmannella neljänneksellä Lakersin johto kasvoi jo 26 pisteeseen. Viimeisellä neljänneksellä Lakersin ei enää tarvinnut mennä kaasu pohjassa, ja loppulukemiksi kirjattiin 18 pisteen voitto.

Heatin parhaita pistemiehiä olivat Jimmy Butler (23/2/5) ja Kendrick Nunn (18/5/2). Miamin pelinjohtaja Goran Dragic ja sentteri Bam Adebayo joutuivat jättämään ensimmäisen finaalin kesken loukkaantumisten takia.

– Lakers määräsi tahdin ensimmäisessä finaalissa. He ottivat ottelun haltuunsa ja me päässeet enää peliin mukaan, Heatin NBA-mestariksi 2012 ja 2013 valmentanut Erik Spoelstra summasi.

Finaalisarjan toinen ottelu pelataan varhain lauantaina Suomen aikaa.

– Aloitimme liian hitaasti. Miamilla on hyvä joukkue – he ovat syystä täällä finaaleissa. Emme voi aloittaa toista finaalia samalla tavalla noin hyvää joukkuetta vastaan, Davis totesi.

Heat on voittanut NBA-mestaruuden kolmesti vuosina 2006, 2012 ja 2013. Lakers pelaa finaaleissa ensimmäistä kertaa vuoden 2010 jälkeen. Joukkue on juhlinut mestaruutta historiansa aikana peräti 16 kertaa.

Lue myös:

Lauri Markkanen haluaa jatkaa Chicagossa pitkään – ensimmäiset kokemukset uudesta valmentajasta positiivisia: "Olen innostunut tekemään töitä hänen kanssaan"

Miami nousi Lakersin vastustajaksi NBA-finaaleihin

LeBron James johdatti tripla-tuplallaan Los Angeles Lakersin NBA:n finaaleihin: "Joukkuetoverini sanoivat, että hoida homma kotiin"

Media: Markkasen uuden valmentajan sopimus on arvoltaan reilut 24 miljoonaa dollaria

Lähteet: AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat