Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu

Kahdella VaLePan pelaajalla koronavirustartunta – Romaniassa pelatusta Mestarien liigan karsinnasta ikäviä kotiintuomisia "kuplasta" huolimatta

VaLePan Mestaruusliigan avaus Ettaa vastaan siirtyy myöhempään ajankohtaan. Koko VaLePan joukkue jatkaa omaehtoista karanteenia 12. lokakuuta asti.

lentopallo
Valepa
VaLePan pelaajia arkistokuvassa.Kalle Parkkinen / Lehtikuva

Miesten lentopallon kotimaisessa Mestaruusliigassa pelaavassa VaLePassa on todettu kaksi koronavirustartuntaa. Seurasta vahvistetaan, että sairastuneet ovat joukkueen pelaajia.

VaLePa voitti Romaniassa Mestarien liigan karsintaottelun kroatialaista Ribola Kastelaa vastaan 23. syyskuuta. Turnausisäntä Arcada Galati oli sen sijaan sastamalaisia vahvempi torstaina 24. päivä.

Romaniasta saapunut VaLePa testattiin heti Helsinki-Vantaan lentokentällä perjantaina 25. syyskuuta. Kaikki koronavirustestit olivat tuolloin negatiivisia. Joukkue kuitenkin jäi 14 päivän karanteeniin viranomaisohjeiden mukaisesti.

– Ulkopuolisia kontakteja ei ole juurikaan ollut (Romanian matkan jälkeen). On siis todennäköistä, että tartunnat liittyvät tuohon Mestarien liigan turnaukseen, kertoo VaLePan toiminnan johtaja Hanna Arve-Talvitie Yle Urheilulle.

Maanantai-iltana 28. syyskuuta kaksi pelaajaa alkoi oireilla: ilmeni kuumetta, päänsärkyä ja yskää. He menivät koronatestiin saman tien.

– Kellään muulla joukkueen jäsenistä ei ole mitään oireita ollut. Se on tietysti hyvä asia. Myös näillä pelaajilla oireet ovat hyvin lieviä ja he ovat kotihoidossa, Arve-Talvitie kertoo.

Mahdotonta sanoa, mistä tartunnat tulivat

Romaniassa pelatussa turnauksessa oli Arve-Talvitien mukaan hyvät turvatoimet. Järjestelyt oli toteutetty Euroopan lentopalloliitto CEVin ohjeistuksen mukaisesti niin sanotussa kuplassa kontakteja vältellen ja tarkkoja hygieniaohjeita noudattaen.

Yle Urheilu kertoi turnauksen tarkoista toimintaohjeista ennen VaLePan Romanian-matkaa: joukkueille annettiin 80-sivuinen ohjenivaska ja omat kulkureitit niin lentokentillä kuin hotellissa.

– Siellä oli koko ajan käytössä maskit ja käsidesit. Olimme omassa kerroksessamme hotellissa ja myös kaikki ruokailut järjestettiin eristyksissä. Ei pystytä sanomaan, mistä tartunnat ovat voineet tulla. Se on ihan mahdoton tehtävä, Arve-Talvitie toteaa.

Koko joukkueen omaehtoinen karanteeniaika pitenee koronatartuntojen vuoksi. Alun perin karanteenin oli määrä päättyä 9. lokakuuta, mutta nyt se loppuu 12. lokakuuta.

Lentopallon Mestaruusliiga alkaa tänään torstaina kahdella ottelulla. VaLePan kausi kotimaassa oli määrä alkaa vasta 10. lokakuuta Romanian matkan takia. Nyt VaLePan ja Ettan välinen ottelu Sastamalassa on siirretty myöhempään ajankohtaan.

Koska siirrettäviä otteluita on vain yksi, ei koko Mestaruusliigan otteluohjelmaa jouduta myllertämään.

– Uskon, että päästään Ettan kanssa sopimaan tämä asia hyvin. Katsotaan sitten joku sopiva pelipäivä tälle, Arve-Talvitie sanoo.

Näillä näkymin VaLePa avaa Mestaruusliiga-kautensa Joensuussa Karelian Hurmoksen vieraana 17. lokakuuta.

Lue myös:

VaLePan Mestarien liiga -unelma murskaksi: tappio viiden erän trillerissä

Toinen VaLePan eurovastustajista joutui luovuttamaan avauspelinsä – saattaa silti pelata VaLePaa vastaan

VaLePan Mestarien liigan karsintareissu Romaniassa toi pilkuntarkat toimintaohjeet – pelaajat eristetään perheistään mökille ja sisäruokailu vaihtuu ulkoparakkeihin

VaLePa karsii lentopallon Mestarien liigan jatkopaikasta Romaniassa – karanteeni siirtää joukkueen kotimaisen Mestaruusliigan alkua

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat