Hyppää sisältöön

KuPS ei ollut valmis märkään kenttään – "Senkään taakse ei voi mennä, vastustaja oli tänään parempi"

Romanialainen CFR Cluj päihitti Kuopion Palloseuran jalkapallon miesten Eurooppa-liigan viimeisellä karsintakierroksella maalein 3-1.

KuPSin Saku Savolainen ja Cluj'n Mario Rondon pääpallossa. Kuva: Lehtikuva

Voittonsa ansiosta CFR Cluj eteni Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen, kun taas KuPSin urakka päättyi eurokentillä.

Kotivoiton muurasivat joukkueen maaliverkkoja heiluttaneet hyökkääjät, kahdesti osunut Mario Rondon ja Gabriel Debeljuh. KuPSin vaihtomies Aniekpeno Udoh laukoi kuopiolaisten 1–3-kavennuksen ottelun lopussa.

Ottelu sujui täysin Cluj'n käsikirjoituksen mukaan; varhainen maali, kaksi erikoistilanneosumaa ja perusvarmaa puolustamista.

Kuopiolaiset olivat välillä hyvin pelissä mukana, mutta karkeat puolustuspään nukahdukset maksoivat paljon. Cluj oli äärimmäisen tehokas, vaikka joukkueen kolmas maali näytti olleen paitsio hidastuskuvien perusteella.

– Hiljasta oli kopissa, eikä sana liikkunut, kaikki olivat tosi pettyneitä, kuvasi KuPS-vahti Otso Virtanen Ylelle.

Virtanen piti ratkaisevimpana osumana 1–0-maalia, joka syntyi Cluj'n ensimmäisestä paikasta, kulmapotkusta jo viidennellä minuutilla.

– Taistelupalloa se oli (märällä kentällä). Cluj sai pelattua sitä omaa peliään ja pisti vain palloa eteenpäin. Eihän se ole koskaan hyvä asia, että heti ensimmäisillä minuuteilla tulee takaisku. Olisi ollut varmasti eri peli ilman sitä.

Kenttä oli paikoittain erittäin huonossa kunnossa, eikä pallo liikkunut nurmella normaalilla tavalla.

– Me emme olleet ihan valmiita siihen, että kenttä ei ollut sellainen kuin meidän oma tekonurmi Kuopiossa. Senkään taakse ei voi silti mennä, vastustaja oli nyt meitä parempi, Virtanen myönsi suoraan.

Lue myös