Suora

  • Monte Carlo, live EK 1
  • Naisten normaalimatka, Anterselva

SUL valitsi Tuomo Salosen huippu-urheilun valmennuspäälliköksi

Kokenut maajoukkuekapteeni Tuomo Salonen aloittaa työt Suomen Urheiluliitossa valmennuksen ja koulutuksen johtajan Jarkko Finnin alaisuudessa.

yleisurheilu
Tuomo Salonen
Tuomo Salonen aloittaa uudessa tehtävässään heti.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Tuomo Salonen on valittu Suomen Urheiluliiton (SUL) uudeksi huippu-urheilun valmennuspäälliköksi. 31-vuotiaan Salosen sopimus on mallia 2+2 vuotta.

Salonen aloittaa työt SUL:ssa uuden valmennuksen ja koulutuksen johtajan Jarkko Finnin alaisuudessa ja työparina heti.

– Tämä on mielenkiintoinen ja haastava tehtävä. Työ huippu- ja kilpaurheilun parissa on ollut mielessä, ja kun tämä paikka tuli hakuun, se kiinnosti heti. Sain myös yhteydenottoja, jossa minua kannustettiin hakemaan paikkaa, Salonen kertoo SUL:n tiedotteessa.

Koulutukseltaan Salonen on oikeustieteiden maisteri. Parhaiten hänet tunnetaan kotimaan kärkitason kestävyysjuoksijana: Salonen on voittanut urallaan yhteensä 15 henkilökohtaista aikuisten SM-mitalia ulko- ja sisäradoilta 800 ja 1 500 metriltä.

Hän on edustanut myös Suomen yleisurheilumaajoukkueen kapteenina Suomi–Ruotsi-maaottelussa.

Espoon Tapiota juoksuradoilla edustava Salonen on toiminut muun muassa Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) valtuuttamana kilpailumanagerina ja maantiereittien mittaajana. Hän on SUL:n kilpailuvaliokunnan jäsen ja liittovaltuuston urheilijajäsen.

– Tähän haettiin henkilöä, joka ymmärtää ja tuntee urheilijan arjen ja valmennusprosesseja, kansainvälistä yleisurheilua ja omaa hyvät kommunikaatio- ja ihmissuhdetaidot. Näiden ominaisuuksien ohella Salonen on tehokas ja terävä toimija, jolla on hyvä reagointikyky ja valmius, eli hän vastasi haettuun profiiliin todella hyvin, Jarkko Finni kommentoi valintaa.

– Managerina hänellä on kokemusta ja hyvät verkostot kansainvälisten kilpailu- ja harjoitusmahdollisuuksien järjestämiseksi suomalaisille, mikä on jatkossa tärkeä lisäpalvelu kärkiurheilijoille.

Töitä Finnin työparina

Salosen tehtäviin kuuluu SUL:n valmennusryhmäurheilijoiden ja heidän valmentajiensa tukeminen, yleisen sarjan arvokilpailujen valinta- ja valmisteluvastuu sekä arvokilpailujoukkueiden johtaminen ja huippu-urheilun sidosryhmätoiminta.

– Kiteyttäisin työn niin, että Salosella erityisenä tekemisen kohteena on auttaa ja mahdollistaa kärkiurheilijoita ja heidän valmentajiaan ottamaan kaikki irti valmennusprosessista ja tuottaa näin mahdollisimman kovaa kansainvälistä menestystä, Finni sanoo.

Finnin tavoitteena on sen sijaan rakentaa kotimaisen yleisurheilun menestystä pitkällä tähtäimellä muun muassa luomalla parempia yhteistyöverkostoja urheiluakatemioiden kanssa ja tuoreistamalla valmentajakoulutusta.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden valmennuspäällikkönä ja Yle Urheilun yleisurheiluasiantuntijana aiemmin toiminut Finni tuo Urheiluliittoon pitkän linjan valmennusosaamista.

Finni ja Salonen tekevät tiivistä yhteistyötä, mutta pitkälti omilla tonteillaan.

– Oma työni tulee olemaan tiivistä yhteydenpitoa valmennusryhmäurheilijoiden ja heidän valmentajiensa kanssa eli hyvin pitkälle urheilijoiden asioiden hoitamista ja suunnittelua. Se on monipuolisempaa, mutta vastaa pitkälle kilpailumanagerointia, joka sekin on työnkuvassa, Salonen kertoo.

Lue myös:

Sami Itani nosti esiin arvoristiriidan suomalaisen urheilun rahoituksessa, Olympiakomitean toimitusjohtaja kommentoi vaikeaa aihetta – "Veikkaus toimii vastuullisesti"

Urheilulehti: SUL-pomo Sami Itani sanoo suorat sanat Veikkauksen roolista urheilun rahoittajana – "Huoneessa on elefantti, josta yksikään urheilun edustaja ei puhu mitään"

Paikkaa SUL:n keihäsvalmentajana hakeva Tero Pitkämäki kertoo, mikä suomalaisessa keihäänheitossa mättää: "Aika monella tämä asia on retuperällä"

Lähteet: Suomen Urheiluliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat