Suora

  • Elävä arkisto esittää

Maajoukkueleiri ei painanut mestari-Herolan jaloissa – “Ei mitään lentoa, mutta ei sitä ollut odotettavissakaan”

Ilkka Herola otti ylivoimaisen mestaruuden yhdistetyn kesä-SM-kisoissa.

hiihto
Eero Hirvonen ja Ilkka Herola
Ilkka Herola (oik.) oli ykkönen yhdistetyn kesä-SM-kisoissa. Eero Hirvonen (vas.) nousi hiihto-osuudella toiseksi.Tomi Hänninen

Yhdistetyn kesä-SM-mitalit jaettiin lauantaina Kuopiossa. Kotimaisemissaan kilpaillut Puijon Hiihtoseuran Ilkka Herola vei nimiinsä yleisen sarjan mestaruuden ennen Jyväskylän Hiihtoseuran Eero Hirvosta ja Ylistaron Kilpa-Veljien Otto Niittykoskea.

Herola oli niukassa johdossa mäkiosuuden jälkeen, sillä hänen ja Niittykosken välillä oli eroa vain 0,1 pistettä. Kaksikko pääsi hiihto-osuudelle samaan aikaan, mutta Herolan hiihtovauhti oli 19-vuotiaalle Niittykoskelle liikaa. Niittykoski putosi pronssille jääden mestarista 2.25.

– Tasainen päivä näin maajoukkueleirin päätteeksi. Ei mitään lentoa, mutta sitä ei ollut odotettavissakaan. Hiihto-osuus oli ensimmäisen kierroksen alusta viimeisen kierroksen loppuun asti vähän raskasta, muuten ihan hyvää menoa, Herola kertasi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Hirvonen jäi mäkiosuudella kärkikaksikosta reippaasti ja joutui lähtemään hiihto-osuudelle 47 sekunnin takaa-ajoasemasta. Vaikka Hirvonen kellotti kovimman hiihtoajan, jäi hän Herolasta silti maalissa 35 sekuntia. Tämä riitti hopeamitaliin. Hän ei ollut täysin tyytyväinen suoritukseensa, vaikka olikin iloinen päästessään pitkästä aikaa kilpailemaan.

– Kunto on varmaan parempi kuin mitä kilpailu näytti. Uskoisin, että kun talvea kohti mennään, niin suoritusvarmuus paranee ja saa tasaisempia kilpailusuorituksia, Hirvonen sanoi.

Sen sijaan nuorten maajoukkueen riveissä kilpaileva Niittykoski oli hyvillään päivänsä kulkuun.

– Onnistunut päivä. Eiliset harjoitukset mäessä toivat itseluottamusta ja tänään onnistui kisassakin, se lämmittää kyllä mieltä. Hiihto oli tosi rankkaa hitailla rullilla kovassa maastossa, mutta kyllä sitä maaliin päästiin, Niittykoskitotesi.

KESÄ-SM-KILPAILUT

1. Ilkka Herola 23.20

2. Eero Hirvonen +0.35

3. Otto Niittykoski +2.25

4. Perttu Reponen +2.38

5. Arttu Mäkiaho +2.50

6. Leevi Mutru +2.54

7. Waltteri Karhumaa +3.47

8. Olli Salmela +3.48

9. Wille Karhumaa +4.52

10. Atte Kettunen +6.25

11. Timi Heiskanen +7.23

12. Jesse Pääkkönen +7.36

Lue myös:

Yhdistetyn kuusikko tavoittelee lisää tehoa mäkeen

Ilkka Herola odottaa edelleen Holmenkollenin kisan palkintorahoja eikä kerta ole ensimmäinen – nyt syynä on korona, mutta joskus on hukkunut tilinumerokin: "On niitä kissojen ja koirien kanssa saanut joskus metsästellä"

Suomen yhdistetyn kärkinimellä takana uransa tasaisin kausi – oma valmentaja lähetti loppukaudella kisabiisejä: “Alkaa varmaan tulla mäkiennätyksiä, kun laittaa omia tuotoksia”

Lähteet: Hiihtoliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat