SB-Pro kaatoi ykköshaastajansa naisten kärkiottelussa

Hallitseva mestari SB-Pro kukisti PSS:n F-liigan A-lohkon ottelussa.

SB-Pro vietti maalijuhlia PSS-ottelussa. Kuva: Juhani Järvenpää / F-liiga

Nurmijärveläinen SB-Pro ei antanut ykköshaastajansa PSS:n yllättää, kun joukkueet kohtasivat sunnuntain kärkiottelussa. SB-Pro on hallitseva mestari toissakaudelta ja PSS hopeamitalisti, kun viime kauden mitalit jäivät jakamatta koronaviruspandemian takia.

Kotijoukkue karkasi jo 4–0-johtoon, ennen kuin porvoolaiset onnistuivat maalinteossa toisessa erässä. Maalihanat aukesivat kunnolla, kun PSS haki lisäkavennusta ilman maalivahtia. SB-Pro iski ensin kaksi maalia tyhjiin, ennen kuin PSS sai viimeisteltyä kaksi osumaa. SB-Pro pääsi vielä viimeistelemään loppunumerot 8–3 tyhjään maaliin.

SB-Pro onnistui tehtailemaan maaleja laajalla rintamalla, sillä kahdeksaan maaliin saatiin seitsemän eri tekijää. Ainoa kahden maalin nainen oli Karoliina Kujala.

Muissa päivän otteluissa Classic nappasi neljännellä yrittämällä ensimmäisen voittonsa tälle kaudelle, kun sarjan vahvasti aloittanut FBC Loisto hävisi kotonaan 4–6. Koovee haki Helsingistä syksyn toisen voittonsa kaataessaan EräViikingit 6–3. Kooveen Kiia-Mari Avikainen viimeisteli peräti neljä maalia. EräViikingit on hävinnyt nyt kolme ottelua peräkkäin. A-lohkon neljännessä ottelussa TPS nousi kolmannessa erässä 2–1-voittoon SSRA:sta.

F-liigan tasolohko B:ssä O2-Jyväskylä kaatoi kotonaan LoSB:n 7-3, ÅIF vieraissa Pirkat 7-4 ja SaiPa samoin vieraissa Welhot 7-4.

Lue myös: