Everton kävi jälleen kaupoilla: puolustaja Godfrey teki viiden vuoden sopimuksen

Englannin jalkapalloliigajoukkue Everton on tehnyt viiden vuoden mittaisen sopimuksen keskuspuolustaja Ben Godfreyn kanssa.

Ben Godfrey siirtyy Norwichista Evertoniin. Kuva: Getty Images

Voitokkaasti kautensa aloittanut Everton on hankkinut puolustukseensa Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkueen entisen kapteenin Ben Godfreyn. Sopimus on viisivuotinen. 22-vuotias Godfrey siirtyy liverpoolilaisseuraan täksi kaudeksi Mestaruussarjaan pudonneesta Norwichista.

Brittimedian mukaan myös AC Milan ja Bayer Leverkusen olivat kiinnostuneita puolustajalupauksesta, mutta Norwich hyväksyi lopulta Evertonin tarjouksen. Siirtosumma on Norwichin seuraennätys ja se saattaa kohota aina 30 miljoonaan puntaan (33 miljoonaan euroon) asti.

Neljä vuotta sitten debyyttinsä “Kanarianlinnuissa” tehnyt Godfrey pelasi joukkueessa 78 ottelua ja viimeisteli viisi maalia. Hän oli kaudella 2017–18 lainalla Ykkösliigan Shrewsbury Townissa. Palattuaan seuraavalla kaudella Norwichiin hän oli puolustuksen tärkeimpiä palasia joukkueen noustessa Valioliigaan.

– On kunnia allekirjoittaa sopimus Evertonin kanssa ja olla osa tätä mahtavaa seuraa. Haluan voittaa Evertonissa palkintoja ja otteluita, Godfrey totesi seuran verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

– Pystyn pelaamaan useilla pelipaikoilla: vasemmalla tai oikealla tai keskuspuolustajana, olen pelannut niin puolustajana kuin puolustavana keskikenttäpelaajana. Pelaan siellä, missä manageri katsoo parhaaksi.

Evertonin manageri Carlo Ancelotti saa Godfreysta hyvän lisän puolustukseen, sillä joukkueen puolustajista Mason Holgate ja Jarrad Branthwaite ovat tällä hetkellä loukkaantuneiden kirjoissa.

Everton on tehnyt kesän ja syksyn aikana nyt viisi uutta pelaajasopimusta. Toffeesien riveihin ovat liittyneet keskikenttäpelaajat Allan ja Abdoulaye Doucoure, pelintekijä James Rodriguez ja puolustaja Niels Nkounkou.

Everton johtaa tällä hetkellä Valioliigaa. Se on voittanut kaikki pelaamansa neljä liigaottelua ja jos mukaan lasketaan liigacupin ottelut, on joukkue voittanut seitsemän ottelua peräkkäin. Edellisen kerran joukkue on aloittanut neljällä voitolla kaudella 1969–1970.

Päivitys kello 12.37: Lisätty tieto Holgaten ja Branthwaiten loukkaantumisista.

Lue myös: