Tuore Suomen mestari iloitsee uudesta mäkihypyn kisamuodosta – arvostus nousussa: "Ihmisille tuli Suomessa yllätyksenä, että naiset ja tytötkin voivat hypätä"

Susanna Forsström viihtyy myös suuremmissa hyppyreissä.

mäkihyppy
Susanna Forsström
Susanna Forsström.Matias Honkamaa/Lehtikuva

Sunnuntaina Puijolla Suomen kesämestaruuden voittanut Lahden Hiihtoseuran Susanna Forsström odottaa mäkihypyn talvikautta innolla.

– Uskon, että olen matkalla huipulle. Urani on hyvässä kehitysvaiheessa. Olen pystynyt keskittymään hyvään perustekemiseen ja varmuus on lisääntynyt, 25-vuotias Forsström arvioi tilannettaan kesäharjoittelun jäljiltä.

Kun kansainvälisiä kilpailuja ei ole kesän aikana ollut, ei Forsström osaa arvioida, mihin hänen tasonsa voisi parhaimmillaan riittää.

– Tärkeintä olisi pysyä terveenä ja saada ehjä, tasainen kausi, viisi kertaa urallaan maailmancupin henkilökohtaisessa kilpailussa pisteille hypännyt Forsström jatkaa.

Naisten mäkihypyssä suuntaus on koko ajan suurempiin mäkiin. Lisäksi sekajoukkuekilpailut yhdessä mieshyppääjien kanssa ovat lisääntymässä.

– Minun mielestäni on tervetullutta, että kisoja viedään isompiin mäkiin. Esimerkiksi lentomäkispekulaatioissa on kuitenkin hyvä muistaa maltti ja aluksi osallistuminen niihin kannattaisi varmaan rajata vain maailman 20-30 parhaalle, Forsström pohtii.

Sekajoukkuekilpailujen Forsström uskoo tekevän hyvää naisten mäkihypyn arvostukselle.

–Naisten mäkihypyn näkyvyyden kannalta sekakilpailut ovat erinomainen lisä. Toivottavasti niitä tulisi arvokisojen lisäksi myös maailmancupiin.

– Kokonaisuutenakin naisten mäkihypyn arvostus on menossa parempaan suuntaan. Vielä muutama vuosi sitten tuntui, että ihmisille tuli Suomessa yllätyksenä, että naiset ja tytötkin voivat hypätä.

Lue myös:

Suomen mäkihyppymaajoukkue on rakentamassa kotipesät Keski-Eurooppaan – päällimmäisenä mielessä epävarmuus

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat