Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Djokovicin murskatahti jatkui Ranskan avoimissa – ei ole hävinnyt neljässä ottelussa erääkään

Uransa 18. grand slam -tennismestaruutta jahtaava Novak Djokovic pudotti neljännellä kierroksella jatkosta vaivattomasti Venäjän Karen Hatshanovin 6-4, 6-3, 6-3.

urheilu
 Novak Djokovic
Novak Djokovic Getty Images

Tenniksen miesten maailmanlistan ykköspelaaja Serbian Novak Djokovic jatkoi dominointia Ranskan avoimessa mestaruuskilpailussa.

Voitto Pariisissa oli 33-vuotiaalle Djokovicille tänä vuonna 35:s. Hän ylsi Ranskan avoimissa puolivälieriin 11. kerran peräkkäin ja kaikkiaan 14. kertaa. Määrällä hän sivuaa Espanjan Rafael Nadalin ennätystä Ranskan avoimessa turnauksessa.

Djokovic ei Hatshanovia vastaan ollut alussa terävimmillään. Pehmeästi syöttänyt maailmanlistan 15:s Hatshanov kuitenkin putosi kyydistä vaivattomasti.

– Tiukka ottelu. Olen tyytyväinen, että voitin suoraan kolmessa erässä, Djokovic kommentoi diplomaattisesti.

Hän ei ole Pariisissa hävinnyt neljässä ottelussaan erääkään ja on menettänyt yhteensä vain 25 peliä.

Jos Djokovic menee Ranskan avoimissa maaliin saakka eli voittaa turnauksen, hänestä tulee ensimmäinen miespelaaja, joka on voittanut jokaisen neljästä grand slam -turnauksesta kaksi kertaa.

Djokovicin musta hetki

Djokovicin puolivälierävastustajaksi on tarjolla joko Espanjan Pablo Carreno Busta tai karsinnoista kaksinpelin pääsarjaan selviytynyt maailmanlistan 186:s Saksan Daniel Altmaier. Jos Carreno Busta pudottaa Altmaierin jatkosta neljännellä kierroksella, Djokovic saa vastaansa tutun miehen.

Carreno Busta sai edellisessä grand slam -turnauksessa Yhdysvaltain avoimissa vapaalipun puolivälieriin. Carreno Bustaa vastaan New Yorkissa neljännellä kierroksella pelannut Djokovic hylättiin hänen lyötyään pallon tahattomasti linjatuomarin kaulaan.

Djokovic hylättiin, ja siihen päättyi koronan takia typistynyttä tennisvuotta 2020 ylivoimaisesti hallinneen serbin voittoputki.

Ranskan avoimet on suonut Djokovicille vähemmän menestystä kuin kolme muuta grand slam -kisaa. Hän on juhlinut Australian avointen mestaruutta kahdeksan, Wimbledonia viisi ja Yhdysvaltain avoimia kolme kertaa.

Kvitova helpottui

Jos on Ranskan avoimet ollut Djokovicille vaikeahko rasti, naisten puolella Tshekin Petra Kvitova on ollut Pariisissa vaikeuksissa vuosi toisensa jälkeen.

Kaksinkertainen Wimbledon-voittaja, Ranskan avoimissa seitsemänneksi sijoitettu Kvitova ylsi Pariisin massalla puolivälieriin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2012, kun hän maanantaina kukisti Kiinan Zhang Shuain 6-2, 6-4.

– Tuntuu hienolta olla puolivälierissä kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Olen onnellinen, että pystyn vielä pelaamaan kaikennäköisillä alustoilla, loukkaantumisista viime vuosina kärsinyt Kvitova sanoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat