Hyppää sisältöön

Anton Lundell Aleksander Barkovin joukkuekaveriksi – HIFK-hyökkääjä oli ainoa ykköskierroksen suomalaisvaraus

NHL-joukkue Florida Panthers varasi 19-vuotiaan Anton Lundellin 12. vuorolla.

Anton Lundell pelasi vielä tiistai-iltana SM-liigaa Helsingissä Pelicansia vastaan. Kuva: Matti Raivio/AOP

HIFK:n keskushyökkääjä Anton Lundell varattiin 12. vuorolla NHL-joukkue Florida Panthersiin. Lundell oli varaustilaisuudessa ainoa ensimmäisen kierroksen suomalaisvaraus. Panthersin kapteenina toimii Aleksander Barkov.

Varauspäivä oli Lundellille hyvin erikoinen, sillä hän pelasi vielä tiistai-iltana SM-liigaa, kun HIFK kohtasi kotonaan Pelicansin. Ottelu päättyi helsinkiläisille 3–1. Joukkueensa ykkössentteri Lundell syötti HIFK:n kolmannen maalin.

Varaustilaisuus järjestettiin tänä vuonna virtuaalisesti koronaviruksen takia. HIFK:n raamikas hyökkääjä (185cm/86kg) osallistui tilaisuuteen videoyhteydellä Helsingin jäähallista läheistensä kanssa.

Lundell pelaa jo kolmatta kauttaan SM-liigaa. Viime vuonna hän nakutti 44 ottelussa tehot 10+18=28. Kautta varjosti loukkaantuminen, minkä vuoksi hän ei päässyt osallistumaan vuodenvaihteessa alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin. Vuotta aiemmin Lundell oli joukkueen mukana, kun Suomi voitti nuorten maailmanmestaruuden. Lundell syötti tuolloin MM-finaalissa voitto-osuman, jonka viimeisteli Kaapo Kakko.

Suomella on ollut useita hyviä varausvuosia viime aikoina. Viimeksi korkeimmalla varattu suomalaispelaaja on jäänyt kärkikymmenikön ulkopuolelle vuonna 2014, jolloin Julius Honka varattiin 14:ntenä Dallas Starsiin.

Ensimmäinen varauskierros käytiin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa. Kierrokset 2–7 varataan keskiviikkona kello 18.30 alkaen.

Kaikki ensimmäisen kierroksen varaukset löytyvät Teksti-tv:n sivulta 235.

Muokattu 7.10. kello 6.32: Muokattu otsikkoon ja jutun alkuun, että Lundell jäi ainoaksi suomalaisvaraukseksi ensimmäisellä kierroksella.

Lue myös:

.
.