Suora

  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Atalanta - Lazio
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Juventus - SPAL
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, Juventus - SPAL ja Atalanta - Lazio

Jääkiekkoliitto ajaa öljymiljardööri Mika Anttosta uudeksi Olympiakomitean puheenjohtajaksi – lähestynyt kirjeellä muita lajiliittoja

Energiayhtiö ST1:n pääomistaja Mika Anttonen on kertonut aiemmin lähtevänsä ehdolle Olympiakomitean puheenjohtajaksi, jos hän saa selkeän kannatuksen.

Urheilupolitiikka
Mika Anttonen
Mika Anttonen on energiayhtiö St1:n pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja.Jarno Kuusinen / All Over Press

Jääkiekkoliitto kannattaa Mika Anttosta uudeksi Olympiakomitean puheenjohtajaksi. Asian vahvisti Yle Urheilulle Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela.

– Jos Mika asettuu ehdolle, meidän tämän hetken linjaus on selkeästi olla Mikan valinnan kannalla, Harri Nummela kertoo.

Energiayhtiö St1:n pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen kertoi viime viikolla Ilta-Sanomille, että edellytyksenä lähdölle Olympiakomitean puheenjohtajakisaan on selkeä enemmistön kannatus.

– En ole lähtemässä vaalikiertueelle kertomaan, miten hyvä ehdokas olen. Mutta en ole koskaan sanonut ei, kun Suomi kutsuu. Tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, että jos urheiluperheen enemmistö ilmaisee tahtovansa minut puheenjohtajaksi, sellaisessa tilanteessa ei voi sanoa ei, miljardööri Anttonen totesi Ilta-Sanomille.

Jääkiekkoliitto hakee tukea Anttosen valinnalle ja on lähestynyt kirjeellä muita lajiliittoja. Yle Urheilun tietojen mukaan liitto toivoo muilta lajiliitoilta tukea Anttoselle ja peräänkuuluttaa vahvaa kannatusta Anttoselle etukäteen. Nummela toivoo, että urheiluyhteisö lähtisi laajasti Anttosen taakse.

– Olemme olleet vuorovaikutuksessa muiden lajiliittojen kanssa. Olemme kertoneet oman ajatuksemme. Meillä on sellainen tuntuma, että Mikalla on laajaa kannustusta. Haluamme, että se kannatus tulisi esiin ja Mika olisi mukana, Nummela sanoo.

Nummela kertoo kolme syytä, miksi Anttonen olisi sopiva Olympiakomitean puheenjohtaja.

– Mielestämme hän vastaa todella hyvin tällaiseen tehtävään liittyviin tarpeisiin. Mika olisi varmasti osaava henkilö tällaisessa tilanteessa, jossa urheilun tulevasta rahoituksesta keskustellaan paljon, Nummela toteaa ensimmäiseksi.

Toiseksi Nummela sanoo, että Anttonen on hyvä muutosjohtaja.

– Olympiakomitea on kehittynyt viime vuosina oikein hyvään suuntaan. Mutta varmasti on aina mahdollisuuksia ja tarvetta kehittää toimintaa, Nummela sanoo.

– Kolmanneksi Mika on vahvan arvopohjan omaava johtaja. Tässä ajassa ja hetkessä sellainen johtaja olisi suomalaiselle urheilulle hyvä ja arvokas asia.

Anttosen omistama St1 on tukenut suomalaista urheilua miljoonilla euroilla, lajeista muun muassa hiihtoa ja jääkiekkoa. Anttonen asettui ehdolle Jääkiekkoliiton puheenjohtajaksi vuonna 2014, mutta hävisi äänestyksen Kalervo Kummolalle yhdellä äänellä.

St1 on myös Olympiakomitean yhteistyökumppani. Anttonen kertoi Ilta-Sanomille viime viikolla, että ei ollut tietoinen yhtiön operatiivisen johdon tekemästä sopimuksesta Olympiakomitean kanssa.

Kolmevuotinen sopimus ST1:n ja Olympiakomitean välillä julkistettiin syyskuussa. Anttosen mukaan sopimuksessa on kyse yhteistyöstä ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Anttonen totesi, että Olympiakomitean kanssa tehdyn sopimuskuvion luonne pitää tarkastella ennen kuin mahdollinen puheenjohtajuus Olympiakomiteassa sinetöidään.

– Olen ollut aina tarkka tuollaisissa asioissa. Tuo sopimus täytyy käydä tarkkaan ja avoimesti läpi, ja arvioida onko se esteenä meikäläisen mukaantulolle, Anttonen sanoi Ilta-Sanomille.

Tällä hetkellä Sari Multala, Ilkka Kanerva ja Susanna Rahkamo ovat ilmoittaneet julkisesti kiinnostuksensa Olympiakomitean puheenjohtajan tehtävään.

Olympiakomitean uusi hallitus ja puheenjohtaja seuraavalle nelivuotiskaudelle valitaan 21. marraskuuta. Kuluvan nelivuotiskauden puheenjohtajana toiminut Timo Ritakallio väistyy vuoden lopussa.

Lue lisää:

Sari Multala lähtee ehdolle Olympiakomitean puheenjohtajakilpaan

Kilpailu suomalaisen huippu-urheilun ykköspestistä on alkanut – nimekkäät urheiluvaikuttajat kiinnostuneita Olympiakomitean puheenjohtajan paikasta

Markku Haapasalmi ja Erkka Westerlund ehdolle Olympiakomitean hallitukseen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat